Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Trafikbrott och kontokortsbedrägeri (igen!)

En körde över Stora torget mitt i natten, en annan tog moppen och körde mot enkelriktat, någon använde en annans kontokort och personal på Dollar Store gjorde ett eget gripande. Ungefär så såg brottsligheten i Enköping ut den här helgen.

  • Publicerad 10:18, 2 jun 2019

Söndag 00:20

Centrala Enköping

Trafikbrott mm. Ibland ser det ut som om folk vill bli haffade. Eller vad ska vi tro om någon som tjugo minuter över midnatt kör tvärs över Stora Torget inför ögonen på polis?

Mannen (ej Enköpingsbo) som körde är i 30-årsåldern och listan på brott han är misstänkt för blev lång:

o Narkotikabrott brukande

o Narkotikabrott innehav

o Drograttfylleri

o Inte medfört tidbok under färd

o Otillåten motortrafik

Nycklarna till bilen omhändertogs av polisen.

Lördag kl 00:30

Tullgatan

Grov olovlig körning. När en man i 25-årsåldern (inte Enköpingsbo) körde moped utan lyse mot trafikriktningen på en enkelriktad gata Stoppades han av polis. Mannen försökte springa därifrån, men fångades in. Han blev misstänkt för ett flertal brott, bland annat grov olovlig körning.

Lördag

Enköping.

Kontokortsbedrägeri.

Nu igen. Sedan en person blivit av med sitt kort har det använts ett flertal gånger då det räckt att "blippa" med kortet.

Under fredagen

Torggatan

Stöld. Någon av besökarna på Torggatan fick med sig en plånbok med innehåll. Det har lägenhetsinnehavaren polisanmält. Under dagen hade det varit ett antal personer hemma hos målsägaren.

Fredag ca kl 12:30

Dollar Store

Stöld i varuhus, butik. Då en flicka tog varor inne på Dollar Store och gick därifrån utan att betala sprang personal ikapp henne och gjorde ett så kallat envarsgripande. Polis kom dit, vårdnadshavare tillkallades och flickan överlämnades till dem. (Envarsgripande innebär att vem som helst i vissa situationer får gripa personer som har begått brott).

Fredag-lördag

Badmintongatan

Stöld av cykel. En cykel som var fastlåst i ägarens carport på Badmintongatan har stulits. Det är en orange mountainbike av märket Marlin med 24 växlar.

Gångna veckan

Boglösa

Stöld av cykel. En damcykel som stod i en carport i Boglösa stals i veckan. Brottet anmäldes i fredags. Det är en ljusblå treväxlad cykel av märket Logan som stulits.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46