Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Verkstadstjuvar härjar på Trögden

Tre verkstäder och uthus i Enköpings sydöstra delar har haft påhälsning av tjuvar nyligen. Polis söker mer information om en grå utlandsregistrerad skåpbil som sätts i samband med brotten.

  • Publicerad 13:56, 11 feb 2019

Fredag 17.00
Intersport, Romberga
Stöld. En kvinna som tagit på sig två märkesjackor i ombytesrummet på Intersport upptäcktes och stoppades när hon var på väg ut utan att betala. Hon greps av polispatrull. Kvinnan, som är i 30-årsåldern och inte bor i Enköping, har begått brott tidigare. Bevismaterial i form av film från affären finns.

Fredag förmiddag
Veckholm
Inbrott. Verktyg och utrustning värt omkring 50.000 kronor stals vid ett inbrott ur en verkstad i Veckholm. Skruvdragare och sågar finns bland det stulna.

Natt mellan fredag/lördag
Löt, Grillby
Inbrott. En jordkabel värd 10.000 kronor har stulits ur ett uthus.

Vecka 6
Husby-Sjutolft
Inbrott. Vid ett inbrott i en maskinhall stals gods för omkring 10.000 kronor. Arbetsmetoden är densamma som vid inbrotten i Veckholm och Löt. En utlandsregistrerad grå skåpbil sätts i samband med stölderna.

Fredag kl 20
Västerleden
Narkotikabrott. En man i 30-årsåldern boende i Enköping skrek och förde sådant liv i en trappuppgång att polis tillkallades. Mannen var positiv på snabbtest och är därför misstänkt för narkotikabrott. Han släpptes efter förhör.

Söndag kl 23
Örtagatan
Narkotikabrott. Alla tre personer i den bil som stoppades på Örtagatan på söndagens kväll är misstänkta för narkotikabrott. Då polis stoppade bilen och föraren öppnade noterades en stark doft av cannabis, enligt polisen. De två män i 20-årsåldern som var passagerare, varav en bor i Enköping, var positiva på snabbtest och misstänks för ringa narkotikabrott. Föraren är också misstänkt för drograttfylleri och för brott mot knivlagen eftersom det fanns ett basebollträ i bilen. Hans körkort omhändertogs.