Italien, här kommer vi. Svensk/Palestinskas 05:or åker till Milano på träningsläger i vår. Foto: Tommy Fagerberg

Helgens cup ska ta Sätras killar till Italien

En träningsresa till Milano i mars hägrar för Sätralaget Svensk/Palestinska FF:s P12-lag. Men en sån resa kostar mycket pengar. För att bidra till finansieringen ordnade man en turnering för sju- åtta- och nioåringar hemma på Sätra BP. Både lokala lag och föreningar från Farsta, Tullinge och Kista var inbjudna.

  • Publicerad 13:36, 16 okt 2017

P12-spelarna jobbade stenhårt hela helgen för att få till en lyckad cup. Man turades om att döma matcher, hålla rent på idrottsplatsen och stå i fiket. Från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen, både lördag och söndag.

Lagets tränare Mazen El-Sayeh grillade kött och korv i fiket.

– Skitbra det här. Att grabbarna får jobba lite för resan. Att göra sådana här saker stärker dem som personer och är bra för lagsammanhållningen. Samtidigt som värsta fotbollsfesten pågår, kolla bara, säger Mazen och gestikulerar ut mot planen.

– Det är alltid lite strul, ett lag har inte dykt upp till exempel. Men vi har ordnat cuper förut så vi börjar bli rutinerade nu. Inget skakar oss längre, fortsätter han och skrattar.

P12-spelaren Raphael Tewolde kommer gående efter att ha dömt en match i P8-klassen. Han tycker det är bra spel och fin stämning på planen. Det var lite stökigt i publiken på en match, men det löste sig fort. Det var en förälder som var otrevlig mot en domare men denne gick själv därifrån innan någon behövde säga till.

På planen har det inte varit några problem alls. Alla barn har varit schyssta. Även om det varit tuffa närkamper emellanåt. 

Boll i kläm. Tuff närkamp i matchen Kongo United-Tunisiska FC i P8-gruppen.

En annan spelare i arrangörslaget, Hassan Shellab, berättar om förväntningarna på resan till Milano. Dels ska de träna och spela matcher mot italienska lag, men resans höjdpunkt är en annan. Besöket på stadion San Siro för att titta på Milan-Napoli. Han förutspår att det kommer bli ett minne för livet.

För sjuåringarna var det här de första riktiga matcherna någonsin. Tränaren Barham Jafar strödde beröm över sina spelare. Efter ett år i fotbollsskola en gång i veckan var det nu dags för dem att dra på sig en matchtröja. En historisk dag. 

Apropå historiska ögonblick så spelade SPFF:s nioåringar sina första matcher på 7-mannaplan i denna cup. De första två åren spelar man på 5-mannaplan. Det var lite ovant till en början, men ju längre dagen gick ju hemtamare agerade spelarna.

Aamanee Anna Wåhlander och Therecia Karlsson Darboe, föräldrar i Svensk/Palestinskas P8-lag, ryckte för dagen in som coacher för ett av SPFF:s två lag. De är båda tidigare fotbollsspelare och diskuterade entusiastiskt spelsystem och framtidsvisioner mellan matcherna. Något de är helt överens om är att cupen och initiativet är beundransvärt.

Coachning. Therecia Karlsson Darboe och Aamanee Anna Wåhlander var tränare för ett av Svensk/Palestinskas två P8-lag.

Det är alltid lite strul, ett lag har inte dykt upp till exempel. Men vi har ordnat cuper förut

Full koll. Domaren Raphael Tewolde har bra överblick. Svensk/Palestinska FF-Vårby gårds IF i P8.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.