En hel del att göra i helgen! Foto: Privat/Mostphotos

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Spana in armbrytareliten, käka sopplunch och lär dig om lokal historia eller spänn på dig skridskorna! Det och mer därtill händer i helgen.

  • Publicerad 17:10, 12 jan 2018

Gratis träning för alla med funktionsvariation

Nu är gratis drop in-träning igång för säsongen i Herrestaskolans sporthall.Träningen riktar sig till både barn och vuxna. Assistenter eller föräldrar får vara med, och den som har ett hjälpmedel använder det under passet. Aktiviteterna varierar från gång till gång.

När? Lördagar 13.30-15.30. (Öppen sporthall hålls även onsdagar 18.30-20, då kör man racketsporter).

Var? Herrestaskolans sporthall, Barkarbystaden.

Se armbrytareliten tävla i Kallhäll

På lördag samlas 6 kvinnor och 28 män ur den internationella armbrytareliten för en tävling. För den som är taggad på att prova på sporten kommer tillfället att ges under dagen. Entré kostar 100 kronor och går att köpa på plats.

När? Lördag 13 januari kl 10-16

Var? Brickhouse training center, Gjutmästare Rosbergs väg 9, Kallhäll

Gå på vernissage i Jakobsberg

Danielle Pamp, konstnär född 1991 och uppvuxen i Görvälns gård ställer ut sin konst i Jakobsbergs konsthall, med vernissage under lördagen. Utställningen består av en mängd målningar och heter ”Minnesfragment och interaktioner”. Verken är delvis självbiografiskt inspirerade. Klockan 13 på vernissagedagen uppträder Danielle Pamp med sång och Johan Westre på piano. Utställningen pågår till den 11 februari. Fri entré.  

När? Lördag 13 januari kl 12-15, uppträdande kl 13

Var? Jakobsbergs konsthall, i Jakobsbergs bibliotek

Musikerhäng i Bromsten

Damma av valfritt instrument och sväng förbi konstnärsnästet Creative gallery i Bromsten. Alla får vara med och spela.

När? Lördag 13 januari kl 20

Var? Winquists väg 18, Bromsten

Sopplunch och nostalgi i Hässelby

Nu öppnar Hässelby museum igen för i år med en återinvigning av höstens utställning om Hässelby på 70-talet. En riktig nostalgitripp utlovas och för den hungriga finns soppa och smörgås att köpa för 30 kronor.

När? Söndag klockan 12-15

Var? Hässelby museum, Riddersviksvägen 116

Åk skridskor i Vällingby

Sugen på en svängom på isen? Isbanan på torget i Vällingby centrum är öppen i helgen också. Mellan klockan 10 och 18 finns hjälmar och skridskor (minsta storleken är 27).

När? Lördag 13 och söndag 14 januari klockan 10-18. (Det går alltid att åka men det är då utlåningen är öppen).

Var? Torget i Vällingby centrum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Guide: Kläm ur det sista av Järvaveckan

LISTA: Det här händer de sista tre dagarna Har du fortfarande inte besökt hyllade Järvaveckan på Spånga IP? Det här händer under de sista tre dagarna.fredag 15/6 15:34

Här är Stockholms egna Roy och Roger

Se filmen från klassiska bilverkstan Bilar blir klara, bilar blir skrot. Men inte bara hos Roy och Roger. Även bröderna Andersson i Spånga har en dröm, ett hopp, en mack (nåja, en bilverkstad), ett liv – tillsammans.fredag 15/6 15:32