I helgen är det stor skäggfest i Spånga. Här syns förra årets vinnare i skäggtävlingen och bandet Courtesy of som spelar i år. Foto: Issar Cerrato/Courtesy of

Helglista: massor att göra i Västerort och Järfälla

Skäggfest, Frimärkets dag, musikal för barnen och Afternoon Tea. Veckans helgtips bjuder på stor variation med roliga saker att göra.

  • Publicerad 16:02, 17 mar 2017

Dags igen för skäggfest i Spånga

Nu är det dags igen för alla skäggisar att vandra till Spånga. Under årets upplaga av Spånga Beard Party blir det liveband, öl och skäggtävling. Har du inget skägg? Var kreativ och gå loss på golvmoppen? 125 kr inträde

När? Lördag den 18 mars kl 17

Var? Spånga församlingshus, Värsta allé 1

Musikal för barnen i Kallhäll

På lördag visas musikalen ”Lilla stora livet”, med musik av svenska artisten Frida Hyvönen, i Ulvsättraskolans gymnastiksal. Passar för barn från 6 år. Gratisbiljetter finns på Kallhälls bibliotek. Läs mer här.

När? Lördag 18 mars kl 12

Var? Ulvsättraskolans gymnastiksal B, Källtorpsvägen 60

Skaffa en ny hobby

Västerorts frimärks- och vykortsförening bjuder in till kalas på Frimärkets dag. Få dina frimärken värderade, gå på auktion och en hel del annat. Barn och ungdomar får frimärken i present. HÄR kan du läsa mer om föreningen och samlandet.

När? Lördag 18 mars kl 10-15

Var? Trappan Annexet, Vällingby.

Massa aktiviteter med bibblan i Järfälla

Som vanligt händer en massa kul för de små på kommunens bibliotek. I Jakobsberg blir det sagostund för barn från tre år, i Kallhäll ordnas minibio och filmen ”Tänk om” visas och i Viksjö är det skaparlördag där barnen får klippa, klistra, måla och pyssla.

När? Lördag den 18 mars, sagor i Jakobsberg kl 14, minbio i Kallhäll kl 11 och skaparlördag kl 11-15 i Viksjö.

Var? Jakobsbergs bibliotek, Viksjö bibliotek och Kallhälls bibliotek

Gå på vernissage i Vällingby

Vernissage för en utställning av konstnärerna Cecilia Ciscar och Orsi Mild. Utställningen består av porträtt, målade med olja och lekfulla, färgglada målningar.

När? Lördag kl 12-16

Var? Trappan Annexet, Vällingby.

Afternoon Tea med sång i Hässelby

Hässelby villastad kyrka bjuder på Afternoon Tea i församlingshemmet. Artisterna Sofia Nordström från Hässelby och May Schörlien uppträder. Fritt entré.

När? Lördag 18 mars kl 15.

Var? Hässelby villastadkyrkans församlingshem, Riddersviksvägen 116.

Öppen sporthall i Barkarbystaden

Lekar, spel och aktiviteter arrangeras i Herrestaskolan för dig som är i behov av extra stöd.

När? Lördag den 18 mars kl 13.30-15.30

Var? Herrestaskolan, Karlslundsvägen 25 i Barkarbystaden

Loppis i Alvik

Tranebergs föräldraförening anordnar loppis. Fynda bland annat barnkläder, böcker och leksaker i Alviksskolan.

När? Lördag 18 mars kl 10-14

Var? Alviksskolans matsal

Lär dig Italienska

Alviks bibliotekt bjuder in till italienskt språkkafé. Ingen föranmälan krävs och bibblan bjuder på fika. Passar dig som redan kan några fraser.

När? Lördag 18 mars kl. 11.30-12.45

Var? Alviks bibliotek

Vårkonsert i Jakobsberg

Järfälla musikkår med solister ordnar vårkonsert i Jakobsbergskyrkan. Dirigerar gör Åke Hedbom. Entré: 130 kronor. Barn under 15 år går gratis.

När? Söndagen den 19 mars, kl 17

Var? Jakobsbergskyrkan, Kvarnplan 20

Ponnyridning för barnen i Kallhäll

Ponnyridning för alla barn på Kallhälls 4H-gård mellan 12-15-13-30. Gårdens kafé har öppet mellan 12 och 13.30. Nu finns också chansen att se gårdens nytillskott – lammen och killingarna som föddes i februari och mars. Pris: 30 kronor.

När? Söndag den 19 mars kl 12.15

Var? Termovägen 2, Kallhäll

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen: Fem nya utegym ska byggas i Järfälla

Nyheter Se hela listan på var de planeras Utegymmen är populära bland många Järfällabor. Sedan tidigare finns det planer på att bygga fem nya – och nu är platserna bestämda. Två av dem blir också senioranpassade.torsdag 21/6 11:24

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Nyheter Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18