HELGTIPS: Här är de bästa skidspåren nära dig

Snökanonen slog till mot länet i veckan och orsakade kaos i kollektivtrafiken och på vägarna. Men i helgen är det dags att njuta av snön! Ladda termosen med blåbärssoppa, dra på dig understället och valla skidorna och ge dig ut i spåren på södra sidan.

  • Publicerad 12:17, 2 mar 2018

Lida – Harbro – Brantbrink

Hela fem spår är preparerade och redo för längdskidsentusiaster i helgen. Fyra av dem har dubbla klassiska spår, det blå på 800 meter, gul-vita på 2,4 km, grön/vita på 4,4 km och det gröna på 7,6 km. Det röda spåret på 2,3 km är packat för skate.

På sjön Getaren ligger dubbla klassiska spår på 5 km. Här finns det också skridskoslingor: 900 meter, 2 km och 5 km. Även en lekplan är plogad.

Flemingsberg–Visättra–Sundby

Elspåren från Visättra sportcenter i Flemingsbergsskogen spåras och skidspår dras på gärdena. Sträckan Sundby till Visättra, cirka 5 kilometer spåras.

Ågesta

Det finns flera skidspår (0,5–8 kilometer) på golfbanan och i skogen söder om Ågesta friluftsgård.

Långängen–Segeltorp

Två skidspår finns, ett 1,5 kilometer långt på Långängen och ett 2,5 kilometer långt som följer motionsslingan.

Balingsta

Två spår finns, 2 och 6 kilometer. Spåren ska eventuellt vara klara på fredag eftermiddag.

Sätraskogen

Spåret går längs Bredängs upplysta motionsspår, som du hittar till från Bredängs camping eller Mälarhöjdsbadet, och är cirka tre kilometer långt. Det får också en litet sidospår över Varpaängen.

Här öppnar ny sorts bank – lånar ut skidor gratis

Håll koll på snöläget

skidspar.se kan du hitta uppdaterad information från skidspåren på södra sidan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.