Letar. Flera resurser har satts in i sökandet efter taxi-rånaren som försvann någonstans mellan Gullmarsvägen och Årsta IP. Foto: Mostphotos

Helikopterjakt efter taxibils-rånare i Söderort

Klockan 08.20 nu på morgonen får polisen larm från en taxichaufför som blivit rånad mellan Gullmarsplan och Årsta – på taxibilen. Nu pågår en stor sökinsats efter gärningsmannen.

  • Publicerad 09:33, 26 feb 2019

Polishelikopter och hundpatrull söker just nu efter en person som kör runt med en stulen taxibil.

Rånet skedde någonstans mellan Gullmarsplan och Årsta IP.

– Det ska vara så att en person har kommit fram till personen vid Gullmarsvägen och frågat om taxin är ledig och sen hoppat in i bilen. Sen verkar det som att båda har åkt i väg i bilen, säger Anna Westberg på Stockholmpolisens pressavdelning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter en stund ska gärningsmannen tagit fram ett pistolliknande föremål och sedan åkt iväg ensam, fortsätter hon.

Händelsen rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott och just nu pågår en stor sökinsats i området efter gärningsmannen.

Chauffören skadades inte i samband med händelsen.

Enligt polisens hemsida är det en svart Taxi Stockholm-bil, Volvo V70, med registreringsnummer som börjar på DND8, och de uppmanar allmänheten att komma med tips.

Uppdatering

Enligt polisens hemsida hittades bilen i Årsta klockan 9.45. Men gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Taxin kommer att bärgas och tas i beslag för en teknisk undersökning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19