Letar. Flera resurser har satts in i sökandet efter taxi-rånaren som försvann någonstans mellan Gullmarsvägen och Årsta IP. Foto: Mostphotos

Helikopterjakt efter taxibils-rånare i Söderort

Klockan 08.20 nu på morgonen får polisen larm från en taxichaufför som blivit rånad mellan Gullmarsplan och Årsta – på taxibilen. Nu pågår en stor sökinsats efter gärningsmannen.

  • Publicerad 09:33, 26 feb 2019

Polishelikopter och hundpatrull söker just nu efter en person som kör runt med en stulen taxibil.

Rånet skedde någonstans mellan Gullmarsplan och Årsta IP.

– Det ska vara så att en person har kommit fram till personen vid Gullmarsvägen och frågat om taxin är ledig och sen hoppat in i bilen. Sen verkar det som att båda har åkt i väg i bilen, säger Anna Westberg på Stockholmpolisens pressavdelning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Efter en stund ska gärningsmannen tagit fram ett pistolliknande föremål och sedan åkt iväg ensam, fortsätter hon.

Händelsen rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott och just nu pågår en stor sökinsats i området efter gärningsmannen.

Chauffören skadades inte i samband med händelsen.

Enligt polisens hemsida är det en svart Taxi Stockholm-bil, Volvo V70, med registreringsnummer som börjar på DND8, och de uppmanar allmänheten att komma med tips.

Uppdatering

Enligt polisens hemsida hittades bilen i Årsta klockan 9.45. Men gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Taxin kommer att bärgas och tas i beslag för en teknisk undersökning.

Brandförsvaret varnar: Kasta inga fimpar!

Nyheter ✓Vita luddet är lättantändligt och gör att elden sprider sig fort ✓30-tal markbränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08

Nu startar Stockholm ombildningarna

Nyheter ✓Erbjudande har skickats till 12 644 kommunala hyreslägenheter ✓Det här gäller Nu har de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm skickat ut information om ombildningar till cirka 12 644 berörda lägenheter.tisdag 21/5 13:30