Nästa år ska parkerna städas bättre, lovar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP). Foto: Andreas Enbuske

Helldén (MP) lovar mer pengar till städning

Den politiska majoriteten satsar på parkskötsel och renhållning i nästa års budget. I potten ligger 390 miljoner.

  • Publicerad 07:10, 11 okt 2017

Parkskötseln i Stockholm får en tioprocentig ökning i nästa års budget och landar på totalt närmare 200 miljoner. Samtidigt ska även nedskräpningen bekämpas med 190 miljoner kronor, en höjning med fem procent.

– Det här är någonting som berör alla medborgare i staden. Om utemiljön upplevs som nedskräpad skapar det en otrygghet som gör att folk inte utnyttjar stadens möjligheter, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

Hur ser situationen ut i dag, skulle du säga att renhållningen i Stockholm är eftersatt?

– Nej. Däremot finns det tillfällen i samband med enskilda evenemang som det inte fungerat. Men det är till exempel vanligare med take away-mat nu vilket gör att det finns mer att göra. Vi behöver hänga med och därför satsar vi extra på detta i nästa års budget.

S-toppen vill väcka lokalpatriotismen: Visa söderanda och sluta skräpa ner

Pengarna är öronmärkta för renhållning och parkskötsel och den tilltagna budgeten påverkar inte klottersaneringen.

– Där finns det redan fungerande avtal. Vi hade problem i vintras med en entreprenör som inte skötte sig, men nu fungerar saneringen som den ska och 24-timmars garantin gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.