Inte nöjd. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Helldén (MP): "Trottoarer ska röjas snabbare"

Det är många stockholmare som reagerat på dålig snöröjning av trottoarer senaste veckorna. Här svarar trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 19:44, 12 mar 2018

"Jag önskar också att vi fick bort snömodden snabbare! 2019 kommer nya avtal som vi har upphandlat och där trottoarer, gångbanor, busshållplatser etc ska röjas snabbare jämfört med i dag. Avtalen för snöröjning som finns nu slöts av den förra borgerliga Alliansmajoriteten och går tyvärr inte att ändra under kontraktstiden.

Däremot har vi gett uppdrag till trafikkontoret som nu testar nya och bättre sätt att snöröja smala gångvägar och trottoarer där det är trångt mellan parkerade bilar och husväggar. På Norr Mälarstrand och Sankt Eriksgatan provas sopsaltning av gångbanor respektive trottoarer, och jag tycker det ser mycket lovande ut."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.