Fem våningar. Den nya skolan ska bli fem våningar hög och skolgården ska flyta ihop med parken Enbacken. Foto: Foto: Tengbom

Helt klart: Nu byggs nya skolan i Kransen

Nu är det klart, den nya skolan vid brandstationen i Midsommarkransen blir av. Det sista överklagandet avslogs och det är fritt fram att börja bygga.

  • Publicerad 17:12, 13 nov 2017

Hägersten är en av de stadsdelar som växer mest och behovet av en ny skola i Midsommarkransen är stort. Efter en lång process sa staden för ett par år sedan ja till att bygga en ny skola skulle vid den gamla brandstationen. Men sedan dess har byggstarten skjutits upp gång på gång efter överklaganden i alla instanser.

Men nu har högsta instansen, Mark- och miljööverdomstolen, avslagit en sista överklagan. Det innebär att den nya skolan i Midsommarkransen nu får grönt ljus, vilket nyhetssajten Bättre stadsdel var först att berätta.

– Överklagandet gjorde ju att det blev lite stillestånd i projektet mellan januari och oktober, vilket innebär en försening på cirka ett år. Vi har inte arbetat vidare med projektering under den här processen men nu ska vi sätta igång med att framställa en ny aktuell tidsplan, säger Maria Salenius på exploateringskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den nya skolan i Midsommarkransen ska bli fem våningar hög och inspireras av den gamla brandstationen men få en annan färg så att den skiljer sig från de gamla byggnaderna. Skolan beräknas rymma 900 elever från förskoleklass till sexan, samt grundsärskolan. Bygget beräknas stå klart 2021.

– Allt grundar sig på själva planeringen och entreprenaden såklart. Det är byggnader och gator som ska rivas och fjärrvärmeledningar som ska flyttas. Vissa av de arbetena är säsongsberoende och måste arbetas med när det är varmt. Sådana saker kan påverka hela tidsplanen, men år 2021 är vad vi siktar på, säger Maria Salenius.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48