HÄRLIG HÅRTVÄTT. Angelica Hultgren får håret tvättat och klippt av Osama. I bakgrunden Debbie Sjöström. Foto: Charlotte Arwedsson

"Helt underbart att få bli ompysslad"

Det finns frisörer. Och så finns det Osama Allan i Sigma centrum. Han kände att han ville göra något för de utsatta i Väsby och erbjöd dem gratis klippning.

  • Publicerad 08:27, 26 maj 2019

Jag mår jättebra i hjärtat av att kunna hjälpa andra.

Det är en lite småkall tisdag i maj. Men inne hos Osama Allam på Hairbeauty i Sigma centrum i Väsby känner man värmen. I dag ska Debbie, Sara och Angelica få bli lite extra ompysslade av Osama och hans personal, Carolina och Evelina.

– När jag såg restaurangerna skänka mat till de hemlösa och utsatta i Väsby kände jag att jag också ville hjälpa till. Jag tänkte att jag kunde bli första frisören att bjuda på en klippning, säger Osama Allan.

Han känner Roger Ranta, som jobbar med hemlösa och behövande på LP-kontakten på Dragonvägen, sedan många år.

– Jag ringde Roger i höstas och erbjöd mig mig att hjälpa till. Vem som helst kan hamna i den här situationen, alla kan bli hemlösa eller få det svårt.

Ingen självklarhet att klippa sig

Och att få komma in och få lite omvårdnad är guld värt.

– De blir ompysslade och får lite lyx i vardagen. Att gå och klippa sig är ingen självklarhet för de som inte har det så bra ställt, säger Roger Ranta som är hos Osama för fjärde gången med ett gäng behövande.

Debbie Sjöström får håret tvättat av Evelina och njuter i fulla drag. Sedan blir det en bob-frisyr.

– Det är en ren glädje att få bli lite uppiffad, man går i samma alldagliga kläder varje dag. Att gå och klippa sig finns bara inte, säger Debbie.

Bodde tidigare i området

Angelica Hultgren berättar att hon tidigare bodde i området och att hennes barn också har klippt sig här. Osama håller i sax och fön.

– Jag tänkte spara ut håret, så han får bara toppa lite, säger hon och skrattar.

Sara, som klipps av Carolina, njuter i fulla drag.

– Bara grejen att erbjuda gratis klippning är jättesnällt. Det är underbart att få känna sig lite fräschare, det gör så mycket.

Efteråt får Osama en kram av Debbie, Sara och Angelica.

– Jag gör inte det här för att få reklam. Jag mår jättebra i hjärtat av att kunna hjälpa andra, säger Osama Allan.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Kotten" vill avvakta med besked

Sport På is var han och roligt hade han. Om Fredric ”Kotten” Korduner kliver tillbaka in i Vilda Väsby är ändå ett besked han själv och klubben avvaktar med.söndag 22/9 11:30

Toppmöte avgör säsongens öde för BSK:s herrar

Sport Tvåan mot trean i hett lördagsmöte i division 4 Imorgon lördag spelar BSK årets allra viktigaste match. Vid seger mot tvåan Spånga IS går herrlaget förbi och tar över andraplatsen, vid förlust slutar de trea.fredag 20/9 17:00

Winbergh lämnar – "Kotten" kan ersätta

Sport Publikfavorit tillbaka i Väsby IK HK Vilda Väsby har släppt nyförvärvet Eric Winbergh till seriekonkurrenten Visby/Roma och hoppas ersätta honom med "hjälpgumman" – Fredric Korduner.fredag 20/9 14:10
Stockholm Direkt