Reaktorhallen ligger 25 meter ner i berget på Drottning Kristinas väg vid KTH. Foto: Jannie Flodman

Hemliga turer kring stans första reaktorhall

För ett par veckor sedan skrev vi om Sveriges första reaktorhall som finns på Östermalm. Nu kan den bli otillgänglig för allmänheten.

  • Publicerad 09:00, 10 mar 2018

Sveriges första reaktorhall ligger 25 meter ner i berget på Drottning Kristinas väg och hyrs i dag av KTH. Lokalen används till att på olika sätt stärka högskolans varumärke: filminspelningar, konstprojekt, operaföreställningar, seminarier och föredrag om pågående forskning på KTH, till exempel inom energiområdet.

Men nu kan det vara slut på det. En myndighet är nämligen intresserad av lokalen. Ärendet är dock omgärdat av sekretess.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi för diskussioner med en myndighet som är intresserad av det som lokalen har att erbjuda. Men vi ska ta ett omtag för att se om det är möjligt att KTH får behålla reaktorhallen. Vi använder den ju till en mängd olika aktiviteter som allmänheten har tillgång till, säger Sigbritt Karlsson, rektor på KTH och fortsätter:

– Jag tror att chanserna är goda att vi får behålla den.Jag diskuterar med myndighetens generaldirektör om det finns någon alternativ lokal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58