Hemligt miniatyrfolk tar plats i Årsta

En familj på vandring fikar, en räv smyger och lite längre bort står några jägare och siktar mot en grupp hjortar. Klippväggen nära Linde station har förvandlats till Alperna – i miniatyr.

  • Publicerad 13:13, 2 jan 2018

Man får titta ordentligt för att se det. För djuren och människorna är inte större än någon centimeter.

– Ja tycker det är kul, det är som en lekvärld. Jag tycker att berget påminner om Alperna så jag har gjort det som ett tema, säger personen som står bakom arrangemanget.

När StockholmDirekt är på platsen kommer Årstabon Anders Hellman gående. Han tittar nyfiket på installationen.

– Det är jättekul, jag har inte sett det innan. Jag kommer att ta hit mina barn så de får se detta, säger han och böjer sig ner för att se bättre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bakom idén till de små gubbarna är är en person som villa hålla sin identitet hemlig för allmänheten. Hen kallar platsen för Lindenfels Berg Galerie. Och gör detta som hobby.

– Jag ser det som ett skämt. Jag har gjort det ett tag nu. Jag vill bara att folk som går förbi och ser det ska bli glada.

Men hen berättar även att vintern gjort att mycket försvunnit.

– Det var några bergsklättrare som strök med i samband med det dåliga vädret.

Men planen är att bygga upp platsen igen till våren och då med nya tillskott.

– Jag tänkte sätta upp några kors högst upp på topparna och då måste jag väl sätta dit en katolsk präst med, säger hen och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flerbostadshus byggs på villatomt i Enskede

Nyheter Grannarnas strid gav inte resultat Staden har godkänt ett stort flerbostadshus på en villatomt i Linde. Grannarna i området har försökt hejda det, men utan framgång. Nu byggs huset.onsdag 17/10 15:29

Vitt hus i Sköndal visade sig vara svart

Nyheter Ägarna fick en chock när de såg sitt nya hus Ett par köpte ett vitt hus i Sköndal. Trodde de. När de flyttade in visade det sig att huset fått en helt annan färg.onsdag 17/10 14:39