Söt-chock. Den lilla hamstern Ola-Conny hittades vid Hammarbacken i måndags. Foto: Mauritz Scherdin

Hemlösa hamstern Ola-Conny fick hjälp via Facebook

En liten förrymd hamster hittades i Vallentuna i måndags. Nu har han fått ett hem, ett namn och fyra hamstersyskon.

  • Publicerad 11:11, 7 dec 2018

Den lilla hamstern hittades på ängen bakom Hammarbacksskolan i måndags.

– Den kom springande på ängen. Den sökte väl skydd kanske, och det var rätt så kallt, säger Vallentunabon Mauritz Scherdin.

Han la upp en bild på hamstern i Facebookgruppen Efterlyst Vallentuna men ingen ägare hördes av. Istället svarade Annelie Arksand på ropet efter hjälp.

– Jag skrev att jag hade en bur att låna ut. Jag har redan fyra hamstrar sedan tidigare så hade egentligen inte plats att ta hand om den. Men mitt hjärta brast lite grann när jag såg den lilla. Den kom i en skokartong och var så mager och tunn. Jag fäste mig vid den så fort jag såg den.

Ingen ägare har hört av sig

Så hamstern fick bo kvar. Anneli gav honom namnet Ola-Conny och lät honom boa in sig hos sina adoptivsyskon, hamstrarna Nils-Erik, Sten-Henrik, Dag-Otto och Samuel.

– Så nu har jag fem hamstrar. Och två ormar, en groda och två fiskar. Jag har ett helt litet zoo hemma hos mig!

Än har inte någon eventuell ägare hört av sig och Annelie tror att det kan vara så att någon släppt ut hamstern för att de inte längre ville ta hand om den.

– Det är tyvärr ganska vanligt när det gäller smådjur. Men om någon ger sig till känna ger jag givetvis tillbaka honom, säger Annelie Arksand.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera hushåll i Gribbylund saknar ström

Nyheter "Kan dröja två till tre timmar innan strömmen är tillbaka" 170 hushåll i Gribbylund i Täby saknar ström efter ett större strömavbrott i kommunen.tisdag 19/2 14:10

De gör journalistik om livet i Täbys skolkorridorer

Nyheter Eleverna satsar på hyperlokala nyheter Redaktionen på Åva gymnasiums skoltidning satsar på lokala historier och gemenskap mellan klasser. Nu vill de vinna pris för sin journalistik – igen.tisdag 19/2 11:54