Den gamla respektive den nya skylten. Båda är giltiga. Foto: Frida Helenius

"Hemmagjord" skylt förvirrar i Söderort

En underlig förbudsskylt vid Brotorpsstugan i Nackareservatet förbryllar Söderortsborna. I flera lokalgrupper på Facebook undrar man: Stämmer det att cykelförbud och kopplingstvång råder i motionsspåren?

  • Publicerad 12:07, 10 sep 2019

Bagisbon Frida Helenius är en av dem som reagerat på skylten. Hon brukar passera den regelbundet då den ligger vid hennes favoritpromenadstråk.

– Skylten i sig är ju fint gjord, men eftersom den ser "hemmagjord" ut är det ju svårare att veta om budskapet i sig är tillförlitligt, säger Helenius.

Men vad som kan uppfattas som ett tvivelaktigt hemmabygge är i själva verket en regelrätt förbudsskylt.

Tillsynsmannen Arne Selander är expert på Nackareservatet. Han berättar att skyltarna ifråga togs fram av idrottsförvaltningen för snart tio år sedan.

– Med tiden har de börjat chansera och försvinna tyvärr, säger Selander.

Han försäkrar att skyltarna är seriösa och att informationen på dem fortfarande gäller, även om de estetiskt sett kanske inte längre håller måttet. Hundar måste vara kopplade i princip överallt i reservatet och cykelförbud råder på samtliga belysta motionsspår.

Så sent som i år har idrottsförvaltningen tagit fram nya skyltar som rimmar bättre med Stockholms stads riktlinjer vad gäller färger och symboler på skyltarna. Även sådana sitter numera på plats i reservatet, vilket kan bidra till förvirringen.

– De vill ha en standardisering. Det är lite tråkigt kanske, men det ska vara tydligt och väldigt enkelt så att folk förstår, säger Selander.

StockholmDirekts journalistik kan vinna flera priser

Nyheter Fyra nomineringar till tidningspris – än så länge: "Gör riktigt bra journalistik" StockholmDirekt kan under onsdagen malla sig. Inte mindre än fyra reportage är nominerade till Årets Gratistidningspris – hittills. "Det här visar att vi gör riktigt bra journalistik", säger...onsdag 26/2 12:00

Så har priserna på bostadsrätter ökat

Nyheter Farsta-Vantör ökar mest – men Vasastan är dyrast Farsta-Vantör är den stadsdel i Stockholm där priserna på bostadsrätter ökat mest de senaste tio åren. 112 procent har priserna gått upp, visar en kartläggning som Länsförsäkringar...onsdag 26/2 11:56