Foto: Arkiv

Hemtjänstpersonal i Täby möttes av man med pistol

Det var när personal från hemtjänst kom hem till en person i Näsbydal som kunden viftade med en pistol. Resultatet blev en dramatisk polisinsats.

  • Publicerad 12:36, 12 mar 2018

Enligt en rapport till Arbetsmiljöverket inträffade händelsen fredagen den 2 mars. Det var när omsorgspersonalen först knackat på dörren och sedan gått in med nyckel och kliver in i vardagsrummet som det obehagliga inträffade.

Personen som skulle få hjälp stod plötsligt och viftade med en pistol och pekade på personalen. Hon frågade varför han hade den och bad honom sluta för att den skrämde henne.

Personen svarade att "man vet aldrig vem som kommer".

"Jag försökte avleda honom genom att börja prata om lunchmat istället. Jag tog fram mat och sedan gick jag ut. När jag kom utanför porten ringde jag kontoret och blev tillsagd att ringa Polisen", skriver omsorgspersonalen i sin anmälan.

Polisinsatsen blev dramatisk, de var tvungna att använda elchock för att avväpna mannen. Efteråt visade det sig att vapnet var en så kallad knallpulverpistol.

Polisen upprättade en anmälan om olaga hot.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23

Hon fixar kärlek på Djursholms slott

Nyheter "Inga barnkalas och inga studentskivor" Vill du gifta dig på Djursholms slott så kan det vara bra att vara ute i god tid. Slottet är ett av Norrorts populäraste platser för giftemål och har fullbokat fram till 2020.fredag 15/6 13:27