Julinsamling. Cecilia Lögdberg och Sofie Damgaard på Herrängens gård samlar in julklappar till utsatta kvinnor och barn. Foto: Arkivfoto: Sacharias Källdén

Herrängens gård samlar in julklappar

Herrängens gård har startat en julinsamling till Alla Kvinnors Hus. Nu ber de gårdens gäster att skänka julklappar till vuxna och barn som utsatts för våld i en nära relation.

  • Publicerad 17:00, 26 nov 2019

Hallå där Cecilia Lögdberg som driver Herrängens gård tillsammans med Sofie Damgaard. Varför har ni startat en julklappsinsamling?

– Vi tycker det är en fin idé. Julen har blivit mer och mer kommersiell. Det är konsumtion, konsumtion och konsumtion. Det är lätt för oss som har det bra, men vi vill också ägna oss åt dem som tycker att det här är en jobbig tid på året, när väldigt mycket fokus ligger på familjen och familjetraditioner.

Varför har ni valt att samarbeta med Alla Kvinnors Hus?

– Vi letade efter en seriös organisation, med ett 90-konto, och jag fastnade för Alla Kvinnors Hus för att de i huvudsak vänder sig till kvinnor och barn. Vi är kvinnor som driver gården och har själva barn. Det är också mycket barn här på gården. Alla Kvinnors Hus tar även emot medföljande husdjur och hos oss är djur också varmt välkomna.

Här är nya planerna för Herrängens gård

Vilka får julklapparna?

– Det är barn i åldrarna ett till femton år som önskar sig nyinköpta klappar, som man märker upp med kön och ålder. Kvinnorna vill helst ha presentkort till kläder eller på ett varuhus, men jag skulle säga att det är fantasin som sätter gränserna. Det viktiga är att det är helt och rent. Ingen vill ha en trasig julklapp.

Hur kan man bidra?

– Man kommer hit och lämnar sin klapp när vi har öppet, senast den 15 december. Sen kommer Alla Kvinnors Hus hit och hämtar klapparna inför deras julfest den 18 december, där presenterna delas ut.

Hit går klapparna

Herrängens gård samlar in julklappar till Alla Kvinnors Hus, en ideell och partipolitisk obunden organisation.

Organisationen arbetar med vuxna och barn som utsatts för våld i nära relation.

De ger samtalsstöd, rådgivning och erbjuder skyddat boende till kvinnor, män och barn.

Alla Kvinnors Hus har 90-konto och granskas av svensk insamlingskontroll.

Har du frågor om insamlingen kan du mejla cecilia@herrangensgard.se eller ringa 073-0722446.

Visa merVisa mindre