Aaron Colman och Susanne Wallman öppnar Hawaii Poké på Nordenflychtsvägen. Foto: Mimmi Epstein

Heta mattrenden från Hawaii får flera nya restauranger

För ett år sen tog de hawaiianska sushisalladen "poké bowl" till City och om två veckor öppnar de på Sveavägen. Innan året är slut finns de även på Odenplan och Kungsholmen.

  • Publicerad 11:33, 18 okt 2017

Det är på Sveavägen 51 som Hawaii Poké slår upp dörrarna i slutet av oktober. Ägarna Susanne Wallman och Aaron Colman har båda arbetat i restaurangbranschen tidigare och har varit med och startat upp flera krogar på varsitt håll. För ett år sedan öppnade de sin första restaurang i City.

Klassisk krog tillbaka i Vasastan

– Vi lärde känna varandra via min man som tränar på samma gym som Aaron. Jag hade länge haft en idé om ett ställe med hälsosam lunch och take away. Det fanns ju inte så många ställen i Stockholm för 5-10 år sedan, mest kaféer med sallader, säger Susanne Wallman.

"Poké bowls" har snabbt blivit en trend, men vad är det egentligen?

– En slags sushisallad med rå fisk som grund. Det finns tusen varianter. Vi har valt att göra moderna varianter med andra protein som kyckling och tofu också, säger Susanne Wallman.

"Finare gatumat" utlovas på ny kvarterskrog

Innan årets slut öppnar de även vid Odenplan, på Norrtullsgatan 9, på Brunkebergstorg och på Nordenflychtsvägen på Kungsholmen. Samtidigt ska de lansera en egen app.

– Där ska man kunna beställa och betala så att man bara kan komma in och hämta sin mat, säger Susanne Wallman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Oviss framtid för nya lyxlyor på Kungsholmen

Nyheter Byggbolag i konkurs – de tar över projektet Framtiden för de planerade lyxlägenheterna vid St Eriksgatan är oviss. Byggbolaget har gått i konkurs. Nu tar fastighetsägaren över.måndag 25/6 18:31

Nytt strul på drabbade busslinjen

Nyheter Nu ändras rutten igen – här är de indragna hållplatserna Tidigare var det vägarbeten på Kungsgatan som ställde till det för stombusslinje 1. Nu gör arbeten på Tegeluddsvägen att både linje 1 och 91 får omlagda körvägar.måndag 25/6 17:05