Eva Rosman, kommunikationschef för Projekt Slussen. Foto: Lennart Johansson

Hipsterpilar ska guida dig rätt vid Slussen

Projekt Slussen har plockat fram en rad nya skyltar som ska vägleda och roa i byggkaoset på Sveriges näst största knutpunkt i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 19:00, 16 maj 2019

Projekt Slussen har länge försvarat sig mot retade resenärer – men nu är det dags att räta på ryggen, enligt Eva Rosman som är enhetschef för kommunikation på Projekt Slussen. Hon ser det nya skyltprogrammet som ett uttryck för det.

–  Vi vill signalera att vi är stolta, det här är stadens byggarbetsplats och det man hör när vi bygger är Stockholms hjärta, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skyltarna ska ha glimten i ögat och Projekt Slussen använder slang såsom ”snartish”. En av skyltarna lyder ”Turister hitåt, Hipsters ditåt” för att vägleda till Gamla stan respektive Södermalm. Och så skylten: ”Välkommen till alla stambytens mamma”.

– Alla vet ju hur jobbigt det är med ett stambyte och Slussen är ju alla stambytens mamma – jobbigare än såhär kan det faktiskt inte bli. Men allting kommer att bli så mycket bättre, och det vill vi påminna om, säger Eva Rosman.

Bland slagorden finns också en och annan vink till litteraturen och till historien.

– "Slussen 5.0" kommer ur att det är den femte Slussen som byggs, och det ska också bli den bästa. Skyltarna ska vara moderna – kanske lite töntiga – lite Söder.

– Gamla stan är ju ett känt turiststråk, och hipsters tänker man är Söder, säger Eva Rosman. Foto: Sara Sällberg

– En vink till litteraturen, säger Eva Rosman. Foto: Sara Sällberg