Vidare till slutspel. Flickor 03 i Bro Sporthall efter vinsten mot Lidingö. Foto: Xavier Boisard

Historisk framgång: Två FUBB-lag till RM-slutspel

FUBB Basket spelade med tre basketlag i helgen, då omgång 2 spelades i Riksmästerskapen. Två av dem gick vidare till slutspel.

  • Publicerad 16:00, 29 nov 2018

För första gången är FUBB Basket vidare till slutspel. I helgen vann Flickor 03 båda sina matcher hemma i Bro Sporthall.

– Den första matchen mot Hammarby blev en enkel historia medan den andra matchen mot Lidingö blev desto tuffare. Men i ett underläge med tio poäng och bara några minuter kvar på matchklockan lyckades laget med en fantastisk upphämtning, säger Dennis Zalamans, basketcoach.

F03 vann med fem poäng, blev därmed gruppetta och får en bättre ranking inför slutspel och de 16-delsfinaler som spelas i slutet av januari.

Gjorde årets prestationer

Pojkar 04 åkte på förlust mot Södertälje i första matchen. Därmed var de tvungna att vinna de återstående matcherna.

– Och när det väl gällde gjorde de årets prestationer. Först slog de Motala i en jämn match med två poäng, sedan fortsatte de av bara farten och slog även Linköping med sex poäng, säger Dennis Zalamans.

Även P04 är vidare till slutspel och 16-delsfinaler i januari.

Flickor 04 förlorade mot Spånga men vann mot Jönköping. I sista matchen mot Täby hamnade de snabbt i underläge och förlorade trots kämpaglöd med tre poäng. 

F04 blev utslaget och får ta ny sats i nästa år, men de planerar att träna tillsammans emellanåt ändå, eftersom de trivs så bra ihop.

– Det är lite snöpligt att vi inte fick med oss alla tre lagen. Men nu ska det bli spännande att se vilken lottning lagen får till nästa omgång, och om vi kan skriva historia ännu en gång, genom att inte bara ta oss till slutspel utan även avancera till kvartsfinaler.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

”Passa på att prova sådant som du inte provat förut”

En vecka kvar i skolbänken. Sedan är det dags för sportiga aktiviteter – varje dag för den som vill.lördag 16/2 10:00

Senaste numret

Bålstabladet