SEGERVANA. Sedan i oktober har Lag Hasselborg vunnit EM och tre Grand Slam-titlar. Foto: Anders Ekström, arkivbild

Historisk seger för Sundbybergs curlinglag

Lag Anna Hasselborg, med hemvist på Sundbybergs idrottsplats, blev i söndags det första damlaget inom curling att vinna tre Grand Slam-segrar i följd.

  • Publicerad 11:10, 20 jan 2020

Lag Anna Hasselborg svarade för en historisk bedrift när de igår, söndag, vann den tredje raka Grand Slamtävlingen i följd, skriver SVT Sport.

Kvartetten med skippern Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs nådde milstolpen i finalen av Canadian Open som spelades i Yorkton, Kanada.

Canadian Open är en av sex internationella stortävlingar under en säsong, även kallade Grand Slam. Med starka insatser i dessa tävlingar kvalar man in till den stora finalen – Champions Cup som i år avgörs i månadsskiftet april-maj.

Jämn final

I helgens final besegrades det sydkoreanska laget Kim Min-ji. Finalen var jämn och 5–5 efter tio ordinarie omgångar ledde fram till skiljeomgång, där svenskorna hade fördel av att spela sista stenen. Och med sin sista sten fastställde Anna segersiffrorna till 7–5.

– Det var verkligen en tajt match, och det var så härligt att ha sista sten i skilje och få avgöra själva, säger Hasselborg till SVT Sport.

Inkluderat EM-segern på hemmaplan (Helsingborg) i november, har Sundbybergslaget spelat oerhört stabilt senaste halvåret och totalt är kvartetten uppe i fem Grand Slam-segrar, varav alltså tre i följd.

14-22 mars avgörs världsmästerskapen i Kanada. Lag Anna Hasselborg får gälla som en stark medaljkandidat.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40

Misstänkt vapenbrott i Sundbyberg

Nyheter Vittne ska ha sett person med vapenliknande föremål Polisen sökte på onsdagseftermiddagen efter en ung person som enligt uppgift ska ha haft ett pistolliknade föremål i handen. Denne ingick i en grupp på cirka sju personer som kom gående från...torsdag 27/2 9:30

Här travar sportlovet på med sulky och tömmar på Solvalla

Nyheter Travbanan ordnar läger för hästfrälsta barn och unga Med olika erfarenhet av ponnyer styr elva sportlovslediga flickor ut från Solvalla travskolas stall. I rockarden bakom stoet Skrållan har Wilma och Eleonora god hand med tömmarna.onsdag 26/2 15:18
Stockholm Direkt