Firar stort. Både damerna och herrarna går upp till högre divisioner nästa år. Foto: Tullinge TP/Petter Beckman

Historisk succésäsong för Tullingeklubben: "Vi har fått en ketchupeffekt"

Det har varit en historisk supersäsong för Tullinge TP. Nästa år tar herrlaget steget upp i division tre och damlaget avancerar till division fyra.

  • Publicerad 16:54, 25 okt 2017

Vi har jobbat länge med att bygga laget underifrån. Nu har vi fått en ketchupeffekt!

Klubben lägger en succésäsong bakom sig, både på herr- och damsidan. Herrarna har gått från division sex till division tre på fyra år. Men herrarnas avancemang till division tre blev en rysare som avgjordes i den sista kvalmatchen mot Stallarholmen i söndags.

Laget var tvungen att göra två mål mer i sin match än Uppsala som spelade sin sista match samtidigt.

– Vi hade en spion där som uppdaterade oss på när de gjorde mål. Vi låg bakom och jagade dem under hela matchen. De gjorde tre mål när vi hade två, sen gjorde de fyra, fem och först de sista tio minuterna gjorde vi tre mål och vann vår match med 7-1, berättar en stolt Michael Di Dato.

Fittja IF klara för division fem

Knattar stormade planen

När matchen blåstes av stormades planen av Tullinge Fotbolls knattar och Pommacen sprutade på plan och i omklädningsrummet.

Herrarnas framgång är historisk, Tullinge har aldrig spelat i division tre tidigare. Framgången är resultatet av en tio år lång satsning, menar Michael Di Dato.

– Vi har jobbat länge med att bygga laget underifrån. Nu har vi fått en ketchupeffekt! Vi väntar in våra egna spelare som börjar spela när de är små tills de kommer upp till seniornivå, vi köper oss inte framgång. Målet är att etablera oss i division tre, om några år kanske vi är redo för tvåan, säger han.

Fotbollsgodis på hög nivå när FC Newroz gick upp i division 2

Spår succé för damlaget

Damlaget gjorde också en supersäsong. De vann sin sista avgörande match mot Västertorp med 5-1 och tar klivet från division fem till division fyra nästa år.

– Det har varit en jättebra säsong, de har gått från 30 mål förra säsongen till 68, säger Di Dato.

Tullinge TP gjorde en nysatsning på damsidan för några år sedan och det är den som nu ger frukt, enligt Di Dato.

– Vi är Botkyrkas största fotbollsförening för tjejer, över hälften av alla tjejer spelar med oss. Vi har fullt på flicksidan nu och jag tror att vi kommer göra samma resa på damsidan som på herrsidan om två år, säger Michael Di Dato.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.