Historiskt derby mellan Hammarby och Djurgården

I helgen möts Hammarby och Djurgården för första gången någonsin i svenska futsalligan. Hammarbytränaren är segerviss inför derbyt.

  • Publicerad 19:13, 28 nov 2017

På söndag är det dags för ett historisk futsalderby mellan Hammarby och Djurgården i svenska futsalligan.

– Det är sådana här matcher man verkligen ser fram emot. Ett fullsatt Eriksdalshallen och ett derby mot Djurgården. Vi lovar att derbyspöket dyker upp på söndag, det lever kvar även i futsal, säger Hammarbys tränare Michel Basberber.

Hammarby futsal bildades förra säsongen och gick som tåget i division I. Samma sak gjorde Djurgården, som bland annat vann en match vann med hela 79–0.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Som nykomlingar i högstaligan har båda klubbarna börjat lovande, men det är den här matchen båda lagen sett fram emot.

– För oss är det här säsongens viktigaste match. Det är sådana här matcher som lyfter hela sporten. Intresset för ett derby är något helt annat, säger Michel Basberber.

Matchen har en oväntat sen starttid, klockan 20.30 på söndag. Men det handlar inte om något derbystrategi för att minska eventuellt stök.

– Nej, det är svårt att få speltider eftersom Eriksdalshallen i stort sett är den enda hallen som klarar kravet från Fotbollförbundet att spela futsal i. Men vi väntar en jättepublik och hoppas på fullsatt, säger Michel Basberber.

Historiskt derby

Vad: Derby i Futsalligan mellan Hammarby och Djurgården

Var: Eriksdalshallen, Ringvägen

När: Söndag 3 december klockan 20.30

Biljetter: Totalt 1800 stycken, drygt 1000 är sålda. Här köper du biljett.

Vad är futsal: En variant av fotboll som spelas på en mindre plan, med fem spelare i varje lag i matcher som är 2x2o minuter långa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.