UTFLYKT. Med nya busslinjen från Fittja kommer Ekerö närmare. Foto: Daniel Cannervik

Hit kan du åka med nya bussen

Ny busslinje ger nya utflyktsmål. Här är tre tips för en resa till Ekerö med nya linje 350 från Fittja.

  • Publicerad 09:20, 16 aug 2019

På måndag är det premiär för de nya bussarna mellan Fittja och Ekerö. Varje halvtimme ska man kunna åka från Fittja centrum, över färjan vid Slagsta och vidare till Ekerö centrum.

På Ekerösidan trafikerar bussen fem hållplatser på vägen upp mot Ekerö centrum – här är tre saker du kan hoppa av och göra längs vägen:

Foto: Daniel Cannervik

SURFS DOWN. Mälaren må vara våglös som ett badkar, men på Jungfrusund kan du ändå spela minigolf med surftema. Här finns även utegym och padeltennisbana – allt med sjöutsikt.

Foto: Daniel Cannervik

BÅTLIV. I Tappström (busshållplats Ekerö centrum) finns en lummig kanal, båtar som puttrar förbi och fiskar som sprätter i vattnet – bryggorna nedanför Ekerö centrum kan bjussa på mycket idyll en solig dag. Här kan man också ta pendelbåten till Kungshatt och vidare in till stan.

Foto: Jonas Månsson

BÄ. Ekebyhovs slott (busshållplats Brygga industri) är ett maffigt träslott i en park med skyhöga bokträd och knotiga äppelträd. På helgerna är det kafé och olika aktiviteter – 25 augusti är det till exempel fårdag då man kan tova och karda lammull och se när fåren klipps och vallas.

Här är den nya linjen

Linje 350 kommer gå varje halvtimme.

Första avgång går från Fittja klockan 06.21 på vardagar och klockan 10.49 på helger.

Sista avgången från Fittja är klockan 22.01 på vardagar och klockan 20.36 på helger.

Trafiken kommer att köras med minibussar som har plats för 15 till 18 platser, eftersom vanliga bussar är för låga för att kunna köras på färjan och vid Slagstaläget.