Norrortskyrkan. En av två lokaler som föreslås. Foto: Hege Hellström

Hit kan Nova flytta – två lokaler aktuella

Fritidsgården Nova ska flytta. Exakt när är inte klart, men redan nu görs ett arbete för att hitta den nya lokalen. Ett av kraven: det ska ligga centralt.

  • Publicerad 16:02, 23 okt 2017

Fritidsgården Nova kommer att flytta från sin nuvarande plats. Den nuvarande lokalen anses inte vara optimal, dess utformning gör det svårare att ha en god uppsikt. Dessutom kostar lokalen, tillsammans med skejthallen, drygt 1 miljon kronor per år.

Ett av önskemålen när man letar efter nytt är att lokalen ska ligga centralt i Vallentuna. Nu finns två förslag på bordet.

Ett av förslagen är att flytta in i Norrortskyrkan, Gymnasievägen 5, vars verksamhet ska flytta.

Involverar alla parter

Ett annat är traversen, lokalen i Vallentuna gymnasium som rymmer runt 300 personer.

Det senare förslaget skulle kräva en stor investering, Norrortskyrkan är mindre. Samtidigt är tomten där kyrkverksamheten pågår även tänkt som möjlig plats för Vallentunas nya kommunhus.

Petri Peltonen, kommunens fritidschef, understryker att det här är ett första förslag, inget är klart än. Våren 2018 hoppas han att det kommer råda mer klarhet i var Nova ska ligga.

– Vi jobbar vidare med att hitta ett bra förslag och involverar alla parter, säger han.

Bland annat ska ungdomarna själva få tycka till och ha önskemål om innehållet i den framtida lokalen.

Kårsta kan få verksamhet

I uppdraget från politikerna till fritidsförvaltningen var ett annat önskemål att få en ökad spridning av ungdomsverksamheten i kommunen. Fritidsförvaltningen har därför initierat en dialog med två aktörer om att erbjuda verksamhet 1-2 gånger i veckan i Kårsta och Lindholmen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10