BANDYBESÖK. Prins William och hertiginnan Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy. Foto: Mostphotos

Hit ska William och Kate under Stockholmsbesöket

I slutet av januari kommer prins William och hertiginnan Kate till Stockholm på sitt första officiella besök. Här är anledning till varför de besöker en bandyträning i Vasaparken.

  • Publicerad 20:49, 15 jan 2018

Det är den brittiska ambassaden i Stockholm som berättar om besöket i ett pressmeddelande där det står att hertigparet William och Kate ska besöka Stockholm och Oslo under en miniturné om två veckor.

Sugna på bandy

På tisdag den 30 januari, på det officiella Stockholmsbesökets första dag, kommer de starta dagen med frukost hos den brittiska ambassadören. Därefter blir det raka vägen till Vasaparken för att kolla på några lokala bandytalanger som tränar.

Anledningen: "De vill lära sig mer om sporten och dess popularitet i Sverige".

– De vill träffa som många svenskar som möjligt under sitt besök i Stockholm. Att det just blev bandy kan bero på att Kate Middleton själv har spelat landhockey, säger Jenny Lidström på brittiska ambassaden.

Delar av isrinken i Vasaparken kommer delas av och spelare från Svensk bandy kommer att vara på plats. Det kommer att vara öppet för allmänheten, så alla som är intresserade av kungligheter (eller bandy) kan komma.

– Men Kate kommer troligtvis inte spela själv eftersom hon är gravid, säger Jenny Lidström.

Självklart att Kate och William ska gå på bandy

Och någon från den svenska kungafamiljen lyckas de inte locka med sig till Vasaparken.

De sluter istället upp till lunchen, som serveras på Slottet några timmar senare, uppger Hovet som förklarar att de inte har något som helst med bandyn att göra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45