HINDRAR. Riskgrupper ska få läkemedel som förebygger hiv. Foto: Mostphotos

Hiv-medicin till riskgrupper

  • Publicerad 11:31, 7 aug 2018

Läkemedel för att förebygga hiv ska erbjudas till riskgrupper inom Stockholms län med start i oktober. Kostnaden för medicinen, Preexpositionsprofylax (PrEP), blir 2 250 kronor per år enligt högkostnadsskyddet. Omkring 200-250 personer i länet kan bli aktuella för att få medicinen. Det är NT-rådet inom Sveriges Kommuner och Landsting som rekommenderat läkemedelsförmånen.

– Vi ska förebygga hiv på alla sätt vi kan. Därför gläds jag över att vi äntligen har fått nationella rekommendationer om hur vi ska använda PrEP för att förebygga hiv bland riskgrupper, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd i ett pressmeddelande.
 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Debatt om skolans framtid i Solna

Nyheter Hur ska resultaten förbättras och hur minskar vi barngrupperna? Det är två av frågorna som kommer att diskuteras vid en politisk debatt om skolan i kväll, tisdag.tisdag 21/8 1:15