Vill tända publiken i kvalspelet. Spelarna Alexander Morsten. Johan Nilsson, Josef Pujol i Hammarby hoppas på folkfest till matchen mot Malmö den fjärde mars. Foto: Pi Frisk

Hjärtat i fokus när Bajen jagar slutspel

Hammarbys handbollsherrar jagar en slutspelsplats och behöver allt stöd från läktaren de kan få. Till den viktiga matchen mot Malmö bjuder föreningen på gratis inträde till alla intresserade stockholmare.

  • Publicerad 07:00, 22 feb 2015

Fullt möjligt att dra spelarna i håret”

Hammarby handboll lanserar kampanjen #sthlmhjärtahandboll. Målet är att skapa en handbollsfest och få fler stockholmare att få upp ögonen för sporten. När Hammarby den 4 mars möter Malmö i en viktig streckmatch i jakten på slutspel är det fullsatt som gäller i Eriksdalshallen.

Klubben bjuder på fri entré till alla intresserade och förhoppningen är att läktarna ska fyllas till bristningsgränsen.

– Vi vänder oss inte bara till grönvita hammarbyare utan hoppas kunna locka hit stockholmare som vanligtvis inte går på handboll. Det är en otroligt spännande sport, och vi vill helt enkelt att fler ska ta handbollssporten till sitt hjärta, säger Johnny Herén, styrelseledamot i Hammarby handboll.

Flera handbollsfajter under kvällen

Förutom huvudmatchen spelar Hammarbys knattelag med flickor födda -04 en förmatch. Och i pausen är det dags för Zliproad SC, en förening där ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning spelar handboll, att köra en uppvisningsmatch.

– Utifrån sina egna förutsättningar kan alla spela handboll. Den här kampanjen handlar absolut inte bara om elitverksamhet. Vi vill helt enkelt att fler ska intressera sig och förhoppningsvis börja med handboll, säger Livia Jakobsson, pressansvarig i Hammarby handboll.

Spänning för publiken

Det är inte bara hos åskådarna som hjärtat ska vara i fokus. Även hos Bajenspelarna krävs det hjärta och inställning om avslutningen på säsongen ska bli lyckosam. I likhet med de två senaste säsongerna blir det en kamp in på mållinjen för nå slutspel.

– Vi gör det för publikens skull. Handboll är som roligast när det är jämt och avgörs på slutet, och vi i Hammarby har verkligen tagit fasta på det de senaste åren, säger Hammarbys spelmotor Josef Pujol och skrattar.

En extra nerv

Med fyra hemmamatcher kvar har Hammarby allt i egna händer.

– Matchen mot Malmö blir superviktig, likaså den mot Drott samt mötet med Skövde nästa vecka. Det är skitsamma hur det går för de andra lagen, bara vi vinner våra matcher kommer vi till slutspel, säger kantspelaren Johan Nilsson.

– Om det blir fullsatta läktare blir det självklart en extra nerv i matchen, säger linjespelaren Alexander Morsten.

Josef Pujol tycker det finns mycket som talar för att det blir fullsatt.

– Handboll, Hammarby, en extremt viktig match och gratis inträde. Det är nog med anledningar, säger han.

Enligt Johnny Herén är just handboll en av de bästa sporterna att se live.

– Här är man så nära att man nästan deltar i spelet. I teorin är det fullt möjligt att dra spelarna i håret, avslutar Johnny Herén.

#stockholmhjärtahandboll

Vad: Handbollsfest mellan Hammarby- Malmö.

När: Onsdag 4 mars klockan 19.15

Var: Eriksdalshallen.

Mer info: Hammarbyhandboll.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.