Meditation i rörelse. Malin Berghagen ledde ett retreat som innehöll yoga, dans, meditation och gong bad. Foto: Privat

Hjärtlig retreat med Vasic och Berghagen på Orresta

Skådespelerskan och författaren Malin Berghagen säger själv att hon hittade sitt tempel för inre fred genom yoga för 20 år sedan, 1998. Tillsammans med Enköpingsyogaläraren Monica Vasic höll hon retreat på Orresta.

  • Publicerad 11:27, 8 mar 2018

Monica Vasic känner Malin Berghagen, yogalärare, skådespelare och författare till bland annat flera böcker och cd-böcker om yoga, sedan snart tre år. De två höll retreat med yoga, dans, meditation och gong bad på Orresta Golf & Konferens.

26 deltagare kom på retreatet, som hade hjärtligt tema.

Helgens tema var Live to Love, Love to Live och Malin Berghagen höll yogapass.

– Jag hade läst hennes bok om yoga från hjärtat som passade temat. Vi klickade direkt. Man kan tro att Malin säljer på grund av sitt namn men hon lever verkligen det hon förmedlar. Hon vill skapa en bättre värld och det gör hon genom sitt varande och det hon gör, och hon är fantastiskt omtänksam, säger Monica Vasic.

Glädjen fyller hennes röst när hon berättar om helgen.

– Yogan är så mycket mer än positionerna. Det handlar om att ta reda på vilka vi är innerst inne och stå kvar i det vad som än händer och det var det som genomsyrade helgen, säger hon och fortsätter:

– När vi är i min kraft, lever från hjärtat, förmedlar vi ljus och kärlek ut till andra och då strålar det också ljus och kärlek tillbaka. Det låter så klyschigt men jag är uppfylld av den feedback vi fick, säger en rörd Monika Vasic.

– Det var en deltagare som sa ”Ni två har öppnat en motorväg rakt in i hjärtat”.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33