En militärhelikopter syns på natthimlen. Foto: Jonathan Fogelberg

Hjorthagenbor väcktes av terrorövning

Under måndagskvällen reagerade många Hjorthagenbor på höga ljud från helikoptrar. Det är militären och polisen som övar inför eventuella terrorattentat.

  • Publicerad 11:36, 24 apr 2018

Det är polisen, Försvarsmakten och Säpo som genomför gemensam årlig övning mot terrorism.

"Syftet är att öva samverkan mellan myndigheterna, om ett attentat inträffar i Sverige", skriver myndigheterna i ett uttalande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många Hjorthagenbor vaknade ur sitt slumrande sent igår kväll. En av dem var Jonathan Fogelberg.

– Jag gick och la mig runt 12, och efter att jag somnat in vaknade jag av ett dunkande i fönsterrutan. Snabbt förstod jag att det var en helikopter som flög på låg höjd. Då trodde jag det var någon polisinsats.

Vad gjorde du då?

– Klädde på mig och gick ut med kameran. När jag såg att det var en militärhelikopter som hovrade förstod jag att det var någon form av övning, säger han.

Flera personer hade samlats på platsen intill Värtaverket och alla var inte lika lugna som Jonathan.

– Många var oroliga och hade ringt 112. Efter en stund kom en polis och lugnade folk, säger Jonathan Fogelberg.

Polisen meddelar i ett mejl till StockholmDirekt att övningen kommer att pågå till och med onsdag 25 april.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00