Kärlekshistoria. Några av skådespelarna i pjäsen "Lyckan bor i Abessinien" som repar inför premiären i mars. Foto: Ella Söderberg

Hjorthagenpar gör trippel i lokal pjäs

En fristående fortsättning på två tidigare Hjorthagenpjäser har snart premiär.

  • Publicerad 11:00, 20 jan 2018

Hjorthagenparet Mats Rehn och Gunilla Giertta Rehn har erfarenhet av teatervärlden. Med två romaner i bagaget och flera pjäser har deras tredje Hjorthagendrama, ”Lyckan bor i Abessinien” premiär på Folkkulturcentrum i Hjorthagen den 10 mars.

– Pjäsen är en fristående fortsättning på teatrarna Gasverksvillan och Hjorthagsprästen, men det gör inget om man inte sett dem innan, säger Mats Rehn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Pjäsen utspelar sig på 1930-talet i Hjorthagens funkisområde Abessinien, ett arbetarsamhälle där bostäderna var till främst för gasverks- och kolarbetare. Huvudrollerna bygger på levande förebilder ur skaparnas kännedom, och handlar om Konsumbiträdet Rune och officersdottern Agnes som blir kära, men klasskillnaden gör deras förhållande knepigt.

Nyöppningarna får Hjorthagen att hoppas

Tillsammans med skådespelare från Teater GAAS och från Folkkulturcentrum kommer amatörteatern ha fem uppsättningar. Inför premiären har 60 av 80 biljetter redan sålts.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00