Illustration. Lagom till skolstart får Hjorthagen sin nya idrottshall. Foto: AIX Arkitekter på uppdrag av Stockholms stad

Hjorthagens nya idrottshall snart klar

Bygget av Hjorthagens nya fullstora idrottshall håller både tidsplan och budget. Däremot kommer inte den nya förskolan öppna som planerat.

  • Publicerad 16:53, 22 nov 2018

Lagom till skolstart höstterminen 2019 ska idrottshallen vara redo att börja användas av både elever på den nya Bobergsskolan och av lokala föreningar. Enligt lägesrapporten från fastighetskontoret visar prognosen även att projektet följer budget, trots sent tillkomna programändringar och tilläggsarbeten.

Däremot är den planerade förskolan intill försenad.

Sisab skulle ta hand om renoveringen av den kulturhistoriskt blåklassade byggnaden, men nu kommer istället en annan aktör att ta sig an uppdraget.

– Vi bedömde att projektet skulle bli för kostsamt, säger Sisabs presstalesperson Thomas Bergsell.

Då får Hjorthagen en ny förskola

Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden på exploateringskontoret, konstaterar att förskolan inte hinner öppna samtidigt som Bobergsskolan och idrottshallen, men är ändå försiktigt optimistisk.

– Sisab, exploateringskontoret och stadsdelsförvaltningen avtalar nu om hur vi ska säkerställa att det byggs en förskola även om inte det blev Sisab som kan utföra. Det viktiga är att det blir en bra förskola på en bra central plats, säger han.

Nu byggs försenade skolan – i gammalt industriområde

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nya idrottshallen

Består bland annat av en fullstor spelplan med måtten 20x40 meter, vilket gör den godkänd för exempelvis handboll och innebandy.

Innehåller också ytor tilltänkta för fäktning med tillhörande omklädningsrum och förråd.

Kostnaden väntas bli 115 miljoner kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00