Vill fostra förebilder. "Jag vill jobba mer med att spelarna ska ge tillbaka till samhället, det tar jag från USA och NHL", säger nya klubb- och sportchefen Darryl Finnell. Foto: Sara Ringström/Huddinge hockey

Hockeybuss ska lösa Huddinges publikkris

På söndag premiärspelar Huddinge hockeys herrar mot Hammarby hemma i Björkängshallen. Den nya ledningen fortsätter sikta mot Hockeyallsvenskan, men har lite nya strategier för att nå dit.

  • Publicerad 14:21, 10 sep 2019

Med en ny ledning, ny tränare och en mängd nygamla spelare i truppen spelar Huddinge hockeys herrar säsongens första match på söndag. Hammarby står för motståndet hemma i Björkängshallen.

Målet är som vanligt Hockeyallsvenskan.

– På papper är det bland det starkaste vi haft på flera år. Målet är att kliva upp och vi har förutsättningarna. Vi tillhör Allsvenskan, säger Darryl Finnell, klubbens nya sport- och klubbchef.

Inför förra säsongen var den stora snackisen att flera av Huddinges bästa spelare valde att gå till nykomlingen Segeltorp. Med den nya spetsen – ledd av poängkungen Måns Krüger – förvånade Segeltorp flera och klättrade förvånansvärt högt i serien. Nu har Måns Krüger och flera andra spelare återvänt till Huddinge, inklusive Segeltorps tränare Mikael Österblom.

Buss ska locka publik

Tomma läktare har länge varit ett av klubbens största problem. Nu hoppas Darryl kunna locka uppemot tusen personer till varje hemmamatch.

– Jag vill skapa hype, göra så att det händer någonting. Våra konkurrenter är inte annan idrott, utan HBO och Netflix. Därför måste vi se matcherna som en produkt. Till första hemmatmatchen ska vi ha bra erbjudanden på en restaurang i Huddinge centrum, så att man kan käka och dricka ett glas öl. Sen har vi en buss som ska köra skytteltrafik från centrum till hallen, säger Darryl Finnell.

Tanken är att den nya hockeybussen ska testas vid fyra tillfällen i höst.