Rädd. Linda har jobbat mycket med sin hunds skotträdsla. Foto: Lisa Halldén

Höga smällare skrämmer hundar i Stenhamra

Smällare som smälls av inne i Stenhamra har hörts ofta de senaste veckorna. Stenhamrabon Lindas hund skadade sig rejält i samband med en smäll. – Det är många djur som lider, säger hon.

  • Publicerad 18:17, 14 nov 2017

En bollek i trädgården hemma hos Linda i Stenhamra gick illa när ett högt skott hördes i närheten. Lindas hund var precis på väg att ta bollen och vända för att springa tillbaka när hon ryckte till av det plötsliga ljudet.

– Vi hoppades först att hon hade sträckt sig, men två dagar senare fick vi åka in akut till Albano. Hon fick injektion med smärtstillande samt en två veckors kur med smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter. Dessutom ordinerad vila och stillhet vilket gjorde att vi fick stanna hemma från jobbet, berättar Linda.

Hunden har varit skotträdd länge och att hantera kvällar som nyårsafton är en utmaning. Men när smällarna är oförutsägbara blir det svårt att hantera.

– Det är inga små smälljud heller utan det bommar till rejält. Nu har hon också blivit mörkrädd och vågar hon inte gå ut och kissa om det är mörkt, säger hon.

Linda har bott i Stenhamra i tolv år och upplever att även om det bränts av smällare tidigare så har det nu skett oftare.

– Tidigare var det i samband med högtider men nu är smäller det någon gång varje helg. Och dessa smällare låter mer. Det verkar som om de satsar på att det ska låta så högt som möjligt, säger hon.

Exakt var smällarna bränns av är inte klart, men Linda menar att det låter som om det sker i Borgensparken och Uppgårdskolan.

Kommunpolis Lena Törnblom Löfqvist är medveten om problemet. Men utan vittnen är det svårt för polisen att komma åt de som köper och bränner av smällarna.

– Vi behöver ju i princip vara på plats och höra när det smäller. Men det är ett problem. Det här är rejäla smällare och vi väntar bara på att några fingrar ryker, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter