En av de tomma lokalerna, här flyttar Oh Poké in. T h Jesper Holmström. Foto: Eva Tonström/Citycon

Högdalens C får tre nya matställen

Fem lokaler i Högdalen C har stått tomma sen en tid tillbaka. Nu öppnar tre nya restauranger och en skönhetssalong.

  • Publicerad 12:02, 20 feb 2020

Lagom till våren öppnar en rad nya matställen i Högdalens centrum. Fem lokaler har stått tomma en längre tid men nu är nya hyresgäster på gång in i alla utom en.

– Jag kan hålla med om att det ser lite tomt ut när det blir flera lokaler samtidigt så här, men det finns ett stort intresse hos näringsidkare, många hör av sig och vill öppna i Högdalens centrum. Så snart öppnar nytt i fyra av de här lokalerna, säger Jesper Holmström, Citycons centrumchef för Högdalens centrum.   

Tre nya matställen

Inom några veckor öppnar två nya restauranger, den ena är Oh Poké i Golden Bird skor och väskors gamla lokal.

– Det blir Hawaiian streetfood med poké bowls och liknande. De skulle ha öppnat i slutet av året men hann inte bli klara till dess, säger Jesper Holmström.

Den andra är Madinah Döner som flyttar in i bankens gamla lokaler bredvid Andra varvet. De kommer att servera ”grillrätter och lite finare kebab”, enligt Jesper Holmström, och de som ska driva restaurangen är samma som driver Babas Burgers, som också ligger i Högdalens centrum.

Även i Happy Chickens gamla lokal är det en ny hyresgäst på gång in. De gick i konkurs i slutet av 2019, enligt Jesper Holmström, och var därför tvungna att stänga.

– Det var heller inte riktigt det matutbudet vi vill erbjuda i Högdalens centrum, snabbmat med friterad kyckling. Därför tror jag att de som flyttar in – det blir också ett utbud av mat och dryck - kommer att passa in bättre. Vi är väldigt nära att signa med ny hyresgäst, säger Jesper Holmström.

– Förhoppningen är att det blir klart under mars månad. Det blir ett lyft för hela mat- och dryckesutbudet i Högdalen centrum när alla dessa hyresgäster slår upp portarna,
tillägger han.    

Ny beautybox

I hörnet där väskbutiken låg öppnade en ny skönhetssalong för en vecka sedan, Your beautybox, som erbjuder hjälp med naglar och fransar och annat som hör ihop med utseendet.

Bokhandeln däremot, som stängde förra sommaren, har fortfarande ingen ny hyresgäst.

– Just den fastigheten där bokhandeln låg ägs av Högdalskyrkan och vi har frågat om de vill ha hjälp att hyra ut lokalen men inte fått någon respons. Vi vill ju helst att hela Högdalsgången ska vara uthyrd, säger Jesper Holmström.