Högdalens sim- och idrottshall Foto: Maja Brand

Högdalens simhall kan stänga i sommar

Högdalens sim- och idrottshall kan komma att stänga i sommar. Orsaken är en stor renovering som skulle ha utförts redan 2015.

  • Publicerad 14:30, 5 jan 2018

Stockholm stad kommer att ta tillbaka driften av Högdalens sim- och idrottshall från Actic AB, som driver hallen idag, den 1 juli. I samband med det kan simhallen komma att stänga.

Ska gå ut med info

Orsaken är att man planerar en omfattande renovering, bland annat ska vattenreningssystemet bytas ut, bassängerna ska fräschas upp och ytorna runt bassängerna renoveras.

– Planen är att dra igång i augusti men det kan det bli så att vi stänger redan 1 juli. Vi är i planeringsskedet just nu och håller på att upphandla en entreprenör. Så fort vi vet mer om tidplanen kommer vi att gå ut med information, säger Niklas Pettersson, biträdande avdelningschef på idrottsförvaltningen.   

Hur det blir för de som har, eller har tänkt köpa, träningskort på Högdalens simhall kan han inte svara på ännu, även det ska klargöras inom kort, menar han.

– Vi håller på att diskutera det nu, ihop med Actic, säger Niklas Pettersson.

Försenad renovering

Renoveringen skulle ha skett för tre år sedan men då fick man inte in tillräckligt med anbud, enligt staden, därför har inget hänt. Under tiden har en tvist seglat upp mellan Actic och staden som rör just renoveringen.

I en dom från 2017, som tidningen har berättat om tidigare, beslutades att staden ska ge Actic en hyresrabatt på 90 000 kronor per månad från 1 januari 2016 fram till avtalets utgång, om de inte har renoverat. I september var de uppe i totalt 1,9 miljoner kronor, samt rättegångskostnader på 350 000 kronor, som staden i så fall ska betala.   

Det här överklagades av staden och hovrätten kommer att fatta beslut i ärendet senare i vår.

Staden dömd att betala miljonbelopp till simhallsbolag

Högdalens simhall stänger i ett halvår

Upprustning av Högdalens simhall inte förrän 2018

Staden tar tillbaka driften av simhallen i Högdalen

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08