Högdalens sim- och idrottshall Foto: Maja Brand

Högdalens simhall kan stänga i sommar

Högdalens sim- och idrottshall kan komma att stänga i sommar. Orsaken är en stor renovering som skulle ha utförts redan 2015.

  • Publicerad 14:30, 5 jan 2018

Stockholm stad kommer att ta tillbaka driften av Högdalens sim- och idrottshall från Actic AB, som driver hallen idag, den 1 juli. I samband med det kan simhallen komma att stänga.

Ska gå ut med info

Orsaken är att man planerar en omfattande renovering, bland annat ska vattenreningssystemet bytas ut, bassängerna ska fräschas upp och ytorna runt bassängerna renoveras.

– Planen är att dra igång i augusti men det kan det bli så att vi stänger redan 1 juli. Vi är i planeringsskedet just nu och håller på att upphandla en entreprenör. Så fort vi vet mer om tidplanen kommer vi att gå ut med information, säger Niklas Pettersson, biträdande avdelningschef på idrottsförvaltningen.   

Hur det blir för de som har, eller har tänkt köpa, träningskort på Högdalens simhall kan han inte svara på ännu, även det ska klargöras inom kort, menar han.

– Vi håller på att diskutera det nu, ihop med Actic, säger Niklas Pettersson.

Försenad renovering

Renoveringen skulle ha skett för tre år sedan men då fick man inte in tillräckligt med anbud, enligt staden, därför har inget hänt. Under tiden har en tvist seglat upp mellan Actic och staden som rör just renoveringen.

I en dom från 2017, som tidningen har berättat om tidigare, beslutades att staden ska ge Actic en hyresrabatt på 90 000 kronor per månad från 1 januari 2016 fram till avtalets utgång, om de inte har renoverat. I september var de uppe i totalt 1,9 miljoner kronor, samt rättegångskostnader på 350 000 kronor, som staden i så fall ska betala.   

Det här överklagades av staden och hovrätten kommer att fatta beslut i ärendet senare i vår.

Staden dömd att betala miljonbelopp till simhallsbolag

Högdalens simhall stänger i ett halvår

Upprustning av Högdalens simhall inte förrän 2018

Staden tar tillbaka driften av simhallen i Högdalen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00