Högdalens vårdcentral. Patienterna blev upprörda när tiderna tog slut för dagen. Foto: Google

Högdalens vårdcentral tar bort drop in

Högdalens vårdcentral har tagit bort sin drop in-mottagning. Orsaken är för mycket tjafs och missnöje när tiderna tog slut för dagen.

  • Publicerad 20:00, 21 jan 2020

Besökare på Högdalens vårdcentral är vana vid att kunna gå dit drop in och ta en nummerlapp. Man har då fått sitta och vänta på sin tur tills det blivit en ledig läkare.  

Den så kallade öppna lättmottagningen har funnits i cirka fem år men nu är det slut med det. Vid årsskiftet togs den bort. Anledningen är att det blev för mycket diskussioner och konflikter, enligt Helene Janarv, verksamhetschef på Högdalens vårdcentral, som drivs av Capio.

– Patienterna blev upprörda när tiderna tog slut för dagen och de blev hänvisade till andra mottagningar. Vi var helt enkelt tvungna att be dem gå härifrån och det var inte bra, säger hon.

Nu fungerar det istället så att man ringer till vårdcentralen på morgonen och får en tid samma dag, eller dagen efter, förklarar Helene Janarv.

– Nu kan vi göra en bedömning och prioritera och ge medicinsk rådgivning på telefon innan de kommer hit. Vi har ett bra team med sköterskor och läkare som jobbar såhär nu, säger hon.

Den som vill få kontakt med Högdalens vårdcentral ringer nu alltså 08-120 00 880 kl 8-17 på vardagar.