Dagen efter mordet samlades Shayans vänner på platsen för att sörja. Foto: Claudio Britos

Högsta domstolen tar inte upp Shayan-mordet

Högsta domstolen väljer att inte ta upp målet om mordet på Shayan Gaff i Segeltorp hösten 2018. Därmed fastställs hovrättens dom. Den 26-årige Huddingebon döms till 18 års fängelse för mord.

  • Publicerad 13:43, 5 dec 2019

I mitten av november överklagade den 26-åring som dömts för mordet på Shayan Gaff i Segeltorp hösten 2018 till Högsta domstolen. I veckan kom HD:s beslut. De väljer att inte pröva målet och därmed står hovrättens dom fast: 26-åringen döms till 18 års fängelse.

Det var den 21 oktober 2018 som den 22-åriga lärarstudenten Shayan Gaff tillsammans med sin kusin Dia Gaff besökte en restaurang i Segeltorp centrum. När de lämnade restaurangen närmade sig skytten bakifrån och sköt Shayan Gaff. Minst tolv skott träffade och han avled senare på sjukhus.

Fallet har blivit extra uppmärksammat eftersom polisen tidigt gick ut med teorin att det rörde sig om en felskjutning. Skotten var enligt åklagaren egentligen ämnade för en person som liknade Shayan Gaff, som var en del av den kriminella gängmiljön och som sköts ihjäl tre veckor senare.

Torped för kriminellt nätverk

26-åringen har under hela processen hållit fast vid att han är oskyldig till mordet. Han erkände däremot ett vapenbrott som han dömdes för i tingsrätten.

26-åringen hade kopplingar till ett kriminellt nätverk i Vårby. Enligt polisen som vittnade i rättegången fungerande han som torped för nätverkets ledare. Han har tidigare dömts för vapenbrott och våldsbrott.