Högste chefen tar ner skylten

En drygt tioårig epok är snart över. Hur sammanfattar då Lars Hortlund åren som Ekerös kommundirektör? – Roliga, slitiga och ansvarsfulla år, säger han.

  • Publicerad 06:15, 16 jun 2019

Vi har de senaste åren flyttat fram våra ­positioner.

I höstas kom beskedet att Ekerö kommun sökte ny kommundirektör. Lars Hortlund är nu inne på upploppet och gör sina sista dagar som kommunens högste chef, tjänsten han haft sedan 2008. Under sina år har han upplevt stor utveckling.

Vi har de senaste åren flyttat fram våra positioner. Ekerö var en väldigt anonym kommun i regionen. Jag känner att vi i dag är en kommun som framstår som framgångsrik med ett gott rykte, säger Lars Hortlund.

Ser han sig i spegeln hittar han dock områden som hade kunnat göras annorlunda.

– Jag kan tycka att vi har varit lite dåliga på att föra ut hur duktiga vi är. Med de resultat vi visat har vi varit dåliga på att marknadsföra oss, säger han.

Att Christina Hedberg blir hans efterträdare har varit klart i några månader.

Jag är jätteglad att få lämna över till en så trevlig, kompetent och sympatisk person som jag tror kommer passa jättebra här, säger han.

Stundtals har det stormat kring kommunhuset och Lars Hortlund känner att Aftonbladets granskning om kommunens representation och fjällresa för cheferna sticker ut.

– När det gäller Aftonbladet är det kvällstidningsdramaturgi, men det ingår i jobbet, säger han.

Annars tycker han att mediebevakningen har varit saklig.

– Jag tror att det är lite ovanligt att vi har två lokala tidningar. På det hela taget tycker jag att det är bra. Jag tycker att granskningen har varit på en bra nivå.

Formellt slutar han den sista juni. Innan dess väntar en dryg veckas semester. Vad som väntar sedan är ännu inte bestämt.

Vad det än blir så blir det förhoppningsvis i mindre omfattning. Jag har lite tid på mig att bestämma och ska göra det till hösten, säger Lars Hortlund.

Lars Hortlund

Ålder: 59.

Familj: Sambon Love.

Bor: Kungsholmen.

Ekerö i tre ord: Vackert, framtid, trevligt.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15