Show. Nu startar Återskens körledare Marcus Dannvik en kurs. Foto: Ola Berglind

Högt söktryck på Återsken – startar utbildning

Återskens shower är ett välkänt inslag i Enköping. Något som har skapat en efterfrågan. Därför startar nu Återsken VOX. – Vi ska starta en kurs i körsång, säger körledare Marcus Dannvik.

  • Publicerad 09:44, 7 sep 2017

Det ska vara sångglädje

Det har varit mycket jubil-eum för Enköpingskören Återsken de senaste åren. Först firades 25 år. Sedan var det 25:e produktionen när showen Voulez Vous, a tribute to ABBA, sattes upp i Bahcohallen i maj.

– De senaste två, tre åren har folk hört av sig om de kan få söka till Återsken. Vi har ett maxtak och flera produktioner på gång så det har inte varit läge för de här människorna att komma in och det kan vara ganska tufft att hoppa in som ny mitt i alltihop, säger körledaren Marcus Dannvik.

Svaret hittills har alltså varit nej.

Nu kommer, om inte ett ja, så kanske något som kan kallas för ett nja.

– Vi ska starta en kurs. Det är en kurs i körsång, där man får lära sig grundläggande stämteknik. Vi kommer jobba med lite enklare koreografier och vi kommer ha livekomp så att man kan studera tonarter och tempo så att man hela tiden kan specialrepetera, säger Dannvik.

Att det finns ett stort körintresse i Enköping råder det ingen tvekan om. Nyligen berättade Ena Håbo-tidningen om Carolina Jakobsson som med Joyvoice fyllde upp 70 platser direkt och därför startade en andra kör för att få plats med alla anmälda.

– Ja, och jag tycker det är jättekul. Det är skithäftigt att lilla Enköping har så många körer och det finns ju ännu fler, säger Marcus Dannvik som räknar med att starta Återsken VOX redan i slutet av september.

– Först och främst tycker jag som ledare att det ska vara en av höjdpunkterna i veckan för de som kommer. Det ska vara sångglädje samtidigt som det ska vara en utbildning. Man ska få koll på sitt instrument. Rösten är ett instrument. Sedan får vi se hur många som vill haka på. Jag hoppas att det är många.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19