Paddla? Det finns många olika inriktningar på kollona – vissa har mer fokus på vatten­lekar, andra på djur, matlagning eller teater. Foto: Mostphotos

Högt tryck på sommarkollo – nu är det dags att söka

Inga planer på att resa bort i sommar? Nu är det hög tid att söka Stockholms stads kolloplatser – och trycket är hårt. Sista ansökningsdag är den 21 mars.

  • Publicerad 09:27, 9 mar 2018

Paddling och segling? Eller kanske matlagning eller teater? Det kryllar av olika slags kollon i Stockholm och nu är det hög tid att söka. Sista datum är 21 mars.

– Det är ett väldigt bra sätt för barnen att få åka bort ett tag på sommaren, speciellt för familjer som kanske inte har möjligheten att resa någon annanstans. Barnen får åka ut i naturen och uppleva alla möjliga äventyr, som att segla, paddla kanot eller syssla med musik och film, säger Viktor Åkerblom, kollohandläggare på Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Även om intresset inte har varit superstort i Skärholmen de senaste åren är trycket stort i övriga staden. Av totalt 6 582 ansökningar i Stockholm förra året, beviljades 5 448, enligt siffror från DN.

Viktor Åkerbloms råd: sök flera kollogårdar och för flera olika perioder.

– Då är chansen större att få en plats. Priset är dessutom anpassat efter familjens inkomst, så man behöver inte oroa sig för att det blir för dyrt.

Stockholms stads kollon är öppna för alla som är folkbokförda i Stockholm och går i årskurs 1-9. Det går även att ansöka efter den 21 mars, men då bara är det bara i mån av plats.

Vad kostar det?

Kolloavgiften är anpassad efter familjernas inkomster och hur många barn familjen vill skicka.

För en familj med sammanlagd inkomst på 20 000 kronor som vill ha ett barn på kollo i en vecka kostar det 560 kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.