Högtflygande frieri över Sollentuna

Många Sollentunabor vände blickarna mot skyn i söndags, när ett litet flygplan cirklade runt, runt på himlen, med en banderoll i släptåg. Budskapet var enkelt: ”Azita, vill du gifta dig med mig”. – Jag svarade självklart ja, berättar Azita Mirakel Ghazaleh Dehbozorgi.

  • Publicerad 15:08, 30 jan 2017

Mängder med Sollentunabor uppmärksammade den annorlunda kärleksförklaringen som svävade över Sollentuna i helgen. På Facebook lade många upp bilder på flygplanet och kommentarsfälten var fyllda av hjärtan och lyckönskningar.

Vi i Sollentuna ringde upp den lyckliga nyblivna fästmön för en pratstund.

– Han ville göra det som en överraskning. Jag visste ingenting.

Fästmannen, Sirwan Sabah Ali, är Sollentunabo från början men nu bor de båda två tillsammans i Kista.

– På söndagen sade han att vi skulle åka på ankshow. Jag bara ”vadå ankshow?”. Jag har aldrig hört talas om en ankshow, berättar Azita Mirakel Ghazaleh Dehbozorgi med ett skratt.

Hon följde med i alla fall, och turen gick till Sollentuna och Edsbergs slott. De hade med sig bröd till ankorna och matade dem medan de väntade på ”ankshowen”.

– Och så plötsligt hörde jag ett sådant där ljud, tatatatata. Jag trodde att det var en helikopter men det visade sig att det var ett flygplan. Och så såg jag mitt namn där uppe.

När hon såg vad det stod svarade hon ja utan att tveka. Och hon är inte förvånad över att många Sollentunabor hann uppmärksamma budskapet.

– Flygplanet hade åkt från Örebro, så det stannade och snurrade säkert 15 varv här över. Jag tror att alla hann se det. Många såg mitt namn, skickade meddelanden och frågade om det var mig det handlade om – det är ju inte världens vanligaste namn.

Azita Mirakel Ghazaleh Dehbozorgi berättar att det här inte är det första gången hon blir överraskad av sin fästman.

– Han är extremt romantisk. Han har överraskat mig med en Thailandsresa. När vi skulle flytta ihop hade han lagt ut röda rosor och tänt hundra ljus för att välkomna mig till vårt nya hem. Han har gått ner i arbetstid för att hinna vara med mig. Han är full av överraskningar.

Den tionde september, på deras ettårsdag, ska paret gifta sig.

– Det är nästan too good to be true, avslutar Azita Mirakel Ghazaleh Dehbozorgi glatt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bögs gård får Sofiapriset

Nyheter Många aktiviteter i sommar Bögs gård får hedersbelöningen Sofiapriset av Sollentuna kommun för sitt lokala engagemang för kulturen och jordbrukslandskapet.lördag 25/5 8:00

Alliansen planerar för idrottshallen i Viby

Nyheter Budget. Alliansen lägger fram sin budget för 2020 Digitalisering och ny idrottshall. Alliansen föreslår en rad effektiviseringar i kommunen under 2020 samtidigt som man investerar i hög takt.fredag 24/5 10:00

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54
Stockholm Direkt