Liv Sandberg kan utses till årets konditor på Stella-galen i helgen. Foto: Bianca-Brandon-Cox

Hökarängens tårtkonstnär kan bli årets konditor

Liv Sandberg som driver Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen kan ta hem titeln årets konditor på Stella-galen i helgen.

  • Publicerad 20:43, 28 jan 2018

Liv Sandberg har fina titlar sin ryggsäck, men nu på söndag kan hon även knipa "årets konditor". Hon driver till vardags Liv Sandberg Cake Art i Hökarängen och gör allt från praliner, tårtbeställningar och kurser.

– Jag blev jätteglad över att bli nominerad, att så många har förtroende för mig och att många tycker att det jag gör är grymt. Jag gör sådant som jag tycker är vackert och så tar jag fram tekniker för att göra det jag vill. Jag har följt mitt hjärta och det känns bra.

Varför tror du att just du blev det?

– Därför att jag sticker ut med det jag gör, säger hon.

Stella galan arrangeras av nätverket "Kirke – Kraftkvinnor i Köket”, ett nätverk som startade på Facebook och som vill synliggöra och premiera alla begåvade yrkeskvinnor inom svensk gastronomi. Galan blir den första galan som prisar kvinnor och icke-binära, vilket Liv ser som en möjlighet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag tycker det är jättebra och hoppas att det skapar en medvetenhet inom branschen, eller branscherna. Kock- och konditorbranscherna är fruktansvärt mansdominerade, säger hon.

Hon har tidigare vunnit Scandinavian cake show, Edible artists global awards och Årets tårtmästare 2016. Vi har också kunnat se henne i Kanal 5:s ”Dessertmästarna”.

Hon är en av tre nominerade. Övriga två är Jenny Berg som driver bean-to-bar-choklad på Vintage plantations i Umeå och Kajsa Nilsson som undervisar blivande konditorer på Yrkeshögskolan i Kristianstad. Men vem som tar hem titeln kan Liv inte svara på.

– Det är jättesvårt att säga, för vi är så olika, vi har nog lika stor chans att vinna allihopa, säger hon.

Men om du vinner, vad skulle det betyda för dig?

– Jag skulle blir superglad, en sån himla stor ära med tanke på allt det slit som jag lägger ner, säger hon.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Amfiteater i Söderort ska rustas för miljoner

Nyheter Ska bli stadspark Den bortglömda Teaterparken i Hägersten ska rustas och lyftas och bli stadspark.fredag 25/5 12:19

Ny strömstation byggs vid Magelungen

Nyheter Så här ska bygget se ut En ny, stor strömstation kan byggas norr om sjön Magelungen. Den behövs för att säkra elförsörjningen i Söderort, enligt staden.fredag 25/5 11:25