Foto: Mostphotos

Höll fast ficktjuv till polisen dök upp

En man och kvinna i Hallunda centrum utgav sig igår för att samla in pengar till välgörande ändamål. Då tycker sig en person se hur de stjäl en plånbok ur en äldre persons ficka. Hen tar då saken i egna händer och håller fast kvinnan till polisen dyker upp.

  • Publicerad 09:19, 17 okt 2018

– Det var en ur allmänheten som såg det här och grep kvinnan och höll fast henne. Polisen förde henne till Flemingsberg och senare kunde även mannen gripas. De är misstänkta för stöld, alternativt grov stöld, säger Aleksander Jeremic på Botkyrkapolisen.

Personer som falskt utger sig för att samla in pengar och underskrifter till välgörande ändamål är ett problem som Aleksander Jeremic inte har hört talas om i Botkyrka förut.

– I nuläget vet vi bara en person som har utsatts. Men känner man igen det här, har man själv blivit utsatt för något liknande så ring 114 14.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.