Tenor. Rickard Söderberg kommer till Enköping. Foto: Pressbild

Homopolitisk operatenor har konsert på Joar Blå

Den 17 november blir det Opera och musikalmusik på Joar Blå. Medverkande är Rickard Söderberg, Kerstin Avemo och Johan Reis. Rickard Söderberg är utöver musiken känd för sitt engagemang i hbtq-frågor.

  • Publicerad 15:17, 1 nov 2018

Lördagen den 17 november har Enköpingsborna chansen att uppleva opera och musikalmusik när tre erfarna musiker gästar Joar Blå.

Rickard Söderberg har under åren gjort ett stort antal roller inom operan. Idag är han lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten gällande bland annat homosexuellas rättigheter.

Han turnerade tidigare i år med föreställningen "Rickard Söderberg är Gaytenor" där han berättade personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg. Det gav en inblick i dagens situation för hbtq-flyktingar men också en historisk tillbakablick över hatbrott och hbtq-rörelsens kamp.

Rickard Söderberg har också under rubriken "Bögtåget" sjungit ett anonymt homofobiskt hatbrev, som blivit tonsatt.

Kerstin Avemo är firad koloratursopran som uppträtt både på de svenska och internationella operascenerna. Tv-tiitarna har kunnat höra och se Kerstin Avemo uppträda bland annat vid Polarprisgalan, i Trettondagskonserten och som skådespelare i "Den döende detektiven".

Johan Reis är en flitigt anlitad pianist och repetitör och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner och andra genrer.

Konsert

Opera - och musikalmusik med Rickard Söderberg, Kerstin Avemo och Johan Reis

Lördag den 17 november
Klockan 18.00

Plats: Joar Blå

Biljetter finns att köpa på nätet hos Tickster eller på Gestbloms bokhandel i Enköping.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Örsundsbrobo får fängelse för smuggling

Nyheter En man i 25-årsåldern, boende i Örsundsbro, döms till tre års fängelse för narkotikasmuggling. Saken gäller två paket amfetamin som har skickats till mannen.måndag 19/11 16:25