Tenor. Rickard Söderberg kommer till Enköping. Foto: Pressbild

Homopolitisk operatenor har konsert på Joar Blå

Den 17 november blir det Opera och musikalmusik på Joar Blå. Medverkande är Rickard Söderberg, Kerstin Avemo och Johan Reis. Rickard Söderberg är utöver musiken känd för sitt engagemang i hbtq-frågor.

  • Publicerad 15:17, 1 nov 2018

Lördagen den 17 november har Enköpingsborna chansen att uppleva opera och musikalmusik när tre erfarna musiker gästar Joar Blå.

Rickard Söderberg har under åren gjort ett stort antal roller inom operan. Idag är han lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten gällande bland annat homosexuellas rättigheter.

Han turnerade tidigare i år med föreställningen "Rickard Söderberg är Gaytenor" där han berättade personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg. Det gav en inblick i dagens situation för hbtq-flyktingar men också en historisk tillbakablick över hatbrott och hbtq-rörelsens kamp.

Rickard Söderberg har också under rubriken "Bögtåget" sjungit ett anonymt homofobiskt hatbrev, som blivit tonsatt.

Kerstin Avemo är firad koloratursopran som uppträtt både på de svenska och internationella operascenerna. Tv-tiitarna har kunnat höra och se Kerstin Avemo uppträda bland annat vid Polarprisgalan, i Trettondagskonserten och som skådespelare i "Den döende detektiven".

Johan Reis är en flitigt anlitad pianist och repetitör och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner och andra genrer.

Konsert

Opera - och musikalmusik med Rickard Söderberg, Kerstin Avemo och Johan Reis

Lördag den 17 november
Klockan 18.00

Plats: Joar Blå

Biljetter finns att köpa på nätet hos Tickster eller på Gestbloms bokhandel i Enköping.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01