Ny på jobbet. Anna Bansell är ny vd för oss. Foto: Direktpress

Hon är vår nya vd i Västerort och Nordost

Anna Bansell, ny vd för Direktpress tidningsbolag i Västerort och Nordost.

  • Publicerad 15:53, 5 dec 2018

Du tillträder nu i december. Hur känns det?

– Det känns jättebra, jag tycker att det här ska bli jättekul. Direktpress är ett av de starkaste gratistidningsbolagen och koncernerna med 39 tidningar och ett bra arbete, bra lokaljournalistik och ett bra fokus på den lokala marknaden. Så jag ser fram emot att bidra.

Vad har lokaljournalistiken för betydelse i samhället i dag?

– Jag tror att den har mer betydelse i dag än den haft på väldigt många år. I dag har vi ett samhälle med så många olika informationskanaler, där alla är överallt och ingenstans. Det är spridda små öar. Oavsett vilken typ av informationsflöde man är intresserad av är vi den tidning som kommer hem till alla. Och den kanalen är viktigare och starkare än någonsin.

Vad är dina planer och mål just nu?

– Det är att fortsätta det här arbetet som Direktpress har påbörjat. Att verkligen ta mer och mer ansvar för samhällsnyttan och samhällskontraktet. Att bidra till samhället och till korrekt information, oavsett om det handlar om det redaktionella eller om annonser. Det handlar om att leverera bra och adekvat information till människorna i regionen.

Du är journalist i grunden. Vad har du med dig från tiden?

– Jag hoppas ha med mig värdet av lokaljournalistiken, att se det stora i det lilla. Att de små nyheterna kan vara lika viktiga, om inte ännu viktigare, för människor i det lokala området. Att inte ignorera det faktum att det är de små sakerna våra läsares liv faktiskt består av.

Till sist, hur ska du fira julen?

– Det blir i Småland.

Det här är Anna

Namn: Anna Bansell.

Ålder: 48 år.

Bor: Södermalm.

Familj: Sambo.

Aktuell: Ny vd för Direktpress tidningsbolag i Västerort och Nordost.

Bakgrund: Har varit verksam med ledande befattningar i tidningsbranschen i över 20 år. Har bland annat arbetat i Malmö, Småland och Stockholm. Kommer närmast från Gota Media.

Visa merVisa mindre