Café Blanche, Norra djurgårdsstaden, Hjorthagen, julbord för utsatta Ägaren Irma Castaños Foto: Sacharias Källdén

Hon bjuder alla på traditionell jul

Ett crêperie i Norra Djurgårdsstaden bjuder alla på gratis firande på julafton. Det blir gran, krubba, julmat, presenter och Kalle Anka.

  • Publicerad 14:39, 26 nov 2017

I maj öppnade Irma Castaños Blanche crêperie på Jaktgatan 3 i Norra Djurgårdsstaden. I ett inlägg i Facebook-gruppen "Vi som bor i Norra Djurgårdsstaden" bjuder hon in alla som inte har råd med egen julmiddag och klappar eller som bara känner sig lite ensamma. Inlägget har fått flera hundra like:s och glada kommentarer. "Fantastiskt initiativ" skriver flera. För Irma Castaños är det viktigt att firandet äger rum den 24/12, på själva julafton.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det finns många initiativ den 25:e eller 26:e men jag tror att det är många som är ensamma på julafton och som vill fira just den dagen, säger hon.

I crêperiet kommer hon att duka upp ett svenskt julbord med bland annat skinka och revbensspjäll. Det blir dock inga crêpes.

– Nej, det ska vara traditionellt. Och gran och presenter till barnen. Vill man får man gärna bidra med inslagna julklappar, bara man skriver ungefär vilken ålder de skulle passa, säger Irma Castaños.

Firandet börjar vid 14.30 och vid 15 visas Kalle Anka via en projektor. Dessutom kommer en kör att sjunga julsånger. Irma Castaños har sedan tidigare erfarenhet av liknande evenemang och hoppas att fler ska engagera sig.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag vill visa att andra kan göra som jag, för kan jag så kan vem som helst. Man får gärna hjälpa till att fixa middagen eller underhålla barnen. Nästa år hoppas jag att det blir ännu större. Jag vill inte framhäva mig själv, det är så många som gör goda gärningar!

Nu letar Irma Castaños efter någon känd artist som kan uppträda under firandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Nyheter Udda förklaringen till fadäsen vid Gullmarsplan Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.tisdag 23/10 6:50

Paradise Hotel festar vidare i lya i Stockholm

Nyheter Så säger grannarna Nu festar deltagarna i Paradise Hotel vidare på Hagagatan 54 i Vasastan.måndag 22/10 21:50