Nyrekryterad. Ida Texell går från räddningschef på Attunda Brandkår till kommundirektör. Foto: Privat

Hon blir högsta chef i kommunen

Ida Texell tar över som kommundirektör i Upplands-Bro. Den 1 juni tillträder hon. – Jag ser mycket fram emot att få börja min anställning.

  • Publicerad 15:42, 13 mar 2019

Ida Texell lämnar sin tjänst som räddningschef och förbundsdirektör på Brandkåren Attunda. Hon är chef för sex kommuners räddningstjänst, däribland Upplands-Bro. På så vis har hon träffat många tjänstepersoner och politiska företrädare härifrån.

– Jag kan inte varenda gata i Upplands-Bro, men jag har en uppfattning om vad kommunen står för och vad det är för en kommun genom mina kontakter som jag fått som räddningschef.

Smygstartar redan nu

Ida Texell tillträder inte förrän i juni, men redan nu tänker hon börja med inlyssning och inläsning för att sätta sig in i kommunen ordentligt.

– Det blir en intensiv fas nu med samtal och inläsning, parallellt med att jag avslutar min tjänst på Attunda.

Hennes uppdrag som kommundirektör kommer att bli bredare än det chefsuppdrag hon lämnar.

– Den blir också mer komplett, eftersom jag kommer att följa invånare under en lång tid under deras levnadsbanor. Jag kommer att jobba med den politiska ledningen och tjänstemän för att skapa så bra service och välfärd som möjligt i Upplands-Bro.

När Ida Texell fick veta att kommundirektörtjänsten var hennes blev hon jätteglad.

– Jag kommer att göra mitt allra allra bästa.

Ida Texell

Ålder: 39 år.

Bor: Sollentuna.

Familj: Man och två barn.

Intressen: Laga mat, läser mycket, Friskis & Svettis och vandringsturer.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt