Artisten och parterapeuten Klara Kazmi från Hammarbyhöjden. Foto: Iga Mikler

Hon blir jagad genom Gamla stan – av en kuk

Klara Kazmi från Hammarbyhöjden fick så många oönskade dick pics att hon fick nog – och gjorde en låt om fenomenet.

  • Publicerad 16:33, 20 dec 2017

Artisten och parterapeuten Klara Kazmi från Hammarbyhöjden tröttnade på att få dick pics. Efter att ha samtalat med sina vänner – som fått minst lika många – bestämde hon sig för att göra en låt om det.

– Jag tyckte det var så konstigt att man kunde träffa någon och ha en trevlig kväll och när man skiljs åt och kommer hem plingar det till i telefonen och då får man en bild på en snopp. Jag funderade över varför det är så när man nyss stått och pratat om buddhism i två timmar, säger hon och tillägger:

– En dag stod jag inne på Hemköp med flera kassar i händerna, det plingade till i telefonen två gånger och det var dick picks. Då tänkte jag "I've got 99 problems but a dick pick ain't one".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klara började göra research och kom fram till att det råder en kommunikationsmiss mellan könen.

– Nu generaliserar jag, men män gillar nakenbilder och kvinnor gör inte det. Frågan är varför ingen har berättat det för männen. Vi fokuserar så mycket på likheter i vårt samhälle men kvinnor och män är olika när de kommunicerar och det är ganska tydligt i mitt jobb som parterapeut.

Det var då poletten föll ner. Klara skulle bli den som lämnade över budskapet till männen.

– Så jag skrev den här låten som har släppts på Sveriges radio. Just nu gör jag en musikvideo där en bekant till mig är utklädd till en kuk och jagar mig över hela Gamla stan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klara ger den här låten som en julklapp till tjejer som har fått dick pics och till män som skickat dem.

– Förhoppningen är att tjejer ska kunna skicka den här låten som ett svar när de får en bild på en snopp skickad till sig. Jag hoppas verkligen inte att män tar det här som kritik utan som ett tips bara, säger hon och skrattar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.