Stina Lundgren blir gruppledare för M i Botkyrka.

Hon blir ny ledare för Moderaterna

Stina Lundgren, andre vice ordförande i utbildningsnämnden, tar över som gruppledare efter Jimmy Baker. Det blir partiets första kvinnliga gruppledare.

  • Publicerad 14:04, 1 feb 2018

Det blir Stina Lundgren som tar över gruppledarrollen efter Jimmy Baker. Det beslutade partiet på sitt gruppmöte igår kväll då Baker meddelade att han skulle avgå.

Du tar ledartröjan med mindre än nio månader kvar till valet. Hur känns det?

– Det känns jättebra. Jag sitter som kretsordförande för partiföreningarna i Botkyrka sedan förra och det är där valarbetet leds från. Så jag är redo och superladdad, säger Stina Lundgren (M).

Efter tio år i Botkyrkapolitiken - nu lämnar Jimmy Baker M-toppen

Vårstabon kom in som förtroendevald i valet 2006 och har varit med i Botkyrkapolitiken i 12 år. Hon är ledamot i kommunfullmäktige och sitter som andre vice ordförande i utbildningsnämnden. Men trots en lång tid som kommunpolitiker har hon varit rätt osynlig utåt.

– Jimmy har ju varit extremt duktig på att synas, det blir mer av det för mig nu. Jag är inte den som skyltar så mycket med det jag gör, men jag ska jobba på det nu, säger Stina Lundgren.

Var det en överraskning för er att Jimmy Baker avgick?

– Det får du fråga honom om, säger Stina Lundgren hemlighetsfullt.

Valet av Stina Lundgren gör att den extremt ojämna könsbalansen bland gruppledarna jämnas ut något. Tidigare har bara en av gruppledarna i Botkyrka varit kvinna, Ebba Östlin för Socialdemokraterna.

– Jag är den första kvinnliga gruppledaren för Moderaterna i Botkyrka, det känns jättekul, säger hon.

Vad kommer valet att handla om i Botkyrka?

– Trygghetsfrågorna står högst upp. Och skolfrågan är jätteviktig, den ligger mig varmt om hjärtat.

Vem som blir nytt oppositionsråd och ska representera den politiska oppositionen är inte klart i det här skedet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.